NEEKSPLOZIVNA UBOJNA SREDSTVA: Bezbedno uništavanje u Crnoj Gori

B. D.

13. 08. 2020. u 17:46

DIREKTORAT za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je prikupio 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila tokom 2018. i 2019,godine, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.

НЕЕКСПЛОЗИВНА УБОЈНА СРЕДСТВА: Безбедно уништавање у Црној Гори

Ilustracija / Foto: Printskrin

 Vrednost izvedenih radova je oko 700.000 evra, a finansijska podrška međunarodnih partnera ukazuje i na poverenje u potencijale i napore koje Crna Gora preduzima na unapređenju ove značajne oblasti.

U skladu sa standardima o uništavanju ovih sredstava, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država i ITF Međunarodnim fondom za razminiranje iz Republike Slovenije, demilitarizovana su kompletno prikupljena sredstva.
Na ovaj način, Crna Gora je pokazala da, kroz bezbedno uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, poštuje zahteve struke u ovoj oblasti i štiti zdravlje građana i životnu sredinu.
Takođe, kroz uništavanje znatne količine neeksplodiranih ubojnih sredstava, potvrđeno je da u Crnoj Gori postoje tehnički i stručni kapaciteti koji mogu odgovoriti ovako složenom i zahtevnom zadatku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)