POKRET ZA PLJEVLJA: Tužna priča o pljevaljskom zdravstvu

M. D.

11. 08. 2020. u 16:12

PRIČA o gradnji nove bolnice u Pljevljima i stambene zgrade za zdravstvene radnike, koja se ovih dana poteže, stara je koliko i priča o toplifikaciji Pljevalja - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: Тужна прича о пљеваљском здравству

Foto:

- Ona je vrsnica sa pričom o toplifikaciji Pljevalja i datira od ranih 80 – tih godina prošlog veka. Nakon što je Partija tada smenili direktora Medicinskog centra u Pljevljima dr Miloša Kneževića, u to vreme legendu pljevaljske i crnogorske hirurgije, novo poslovodstvo bolnice, krenulo je u ambicioznu akciju izgradnje nove bolnice, u kojoj bi bila smeštena sva odelenja. Od tada, mnogo je vode proteklo Ćehotinom i Vezišnicom, a priča o novoj bolnici je utihnula, i tek povremeno bi se obnavljala, u predizbornim kampanjama-kažu iz Pokreta za Pljevlja. 

Foto:

Oni podsećaju da je aktuelni ministar zdravlja Kenan Hrapović, rodom iz Pljevalja, pre par dana, došao je u rodni grad, u sred izborne kampanje, da bi sa predsednikom Opštine Igorom Golubovićem, na velika zvona najavio izgradnju nove  bolnice, a  pride i stambene zgrade za zdravstvene radnike. 

- Bilo bi jako zanimljivo da su i jedan i drugi, i Ministar i predsednik Opštine bili prikačeni na detektor laži. Ovo zbog toga što Ministar zna da je njegovo obećanje preizborna laž, a predsednik Opštine glumi da mu veruje. Da bi cirkus bio kompletan sastanku su prisustvovali predsednici  oba reprezentativna sindikata zdravstva: dr Ljiljana Krivokapić i dr Vladimir Pavićević. U kojoj su oni ulozi bili tu, i šta je njima obećano da učestvuju u predizbornoj kampanji DPS-a, sigurno će se saznati jednoga dana-kažu iz Pokreta za Pljevlja. 

- Pošto će gospodin Hrapović sigurno još nekoliko puta dolaziti u Pljevlja, neka položi kamen temeljac na mestu prljaške,  na kojoj je ministar vojni Bošković, takođe u Malom logoru, još u junu, najavio izgradnju stambene zgrade za vojna lica - kažu iz Pokreta za Pljevlja ističući da su   radovi na stambenom objektu za vojsku trebali da počnu još polovinom jula a izvođača radova, nema ni danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)