REŠAVAJU VIŠEDECENIJSKI PROBLEM: Poteći će voda i u predgrađu

B. DABIĆ

subota, 08. 08. 2020. u 10:04

РЕШАВАЈУ ВИШЕДЕЦЕНИЈСКИ ПРОБЛЕМ: Потећи ће вода  и у предграђу

Foto B. Dabić

POVODOM dve godine mandata, predsednik Opštine Bar Dušan Raičević je predstavio najznačajnije projekte i aktivnosti koji su obeležili rad lokalne uprave i njenih službi.

Raičević je istakao da je donošenjem Strateškog plana razvoja opštine od 2020. do 2025. postavljen strateški okvir kojim su definisani dalji pravci razvoja Bara. Na početku mandata u prioritetima rada, aktuelni predsednik Opštine najavio je rešavanje pitanja vodosnabdevanja prigradskih naselja.

- Kroz završetak izgradnje rezervoara Zaljevo I, priključka na Regionalni vodovod i drugu fazu izgradnje vodovodne mreže za naselje Sveti Ivan, zaokružili smo vrednu investiciju od 1,1 milion evra - kazao je Raičević.

- Kroz izradu Studije vodosnabdevanja nastojimo dobiti jasne smernice o tome kako rešiti višedecenijski problem do sada bezvodnih područja naše opštine. U saradnji sa Regionalnim vodovodom, uz podršku EBRD-a, nastojimo da izgradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselja Veliki pijesak, Utjeha i Dobra Voda.

UREĐENjE STAROG GRADA

- Stari Bar bio je u vrhu prioriteta rada lokalne uprave. Kroz rekonstrukciju kaldrme i planirane investicije od 150.000 evra nastojimo da stvorimo pretpostavke za valorizaciju kulturno-istorijskog nasleđa unutar zidina Staroga grada. Uz podršku Ministarstva kulture obnavljamo Palatu 85 i adaptiramo Arhiepiskopsku palatu za novi Arheološki muzej grada Bara - kazao je Raičević.

Dušan Raičević, Foto arhiva

Rekonstrukcijom Ulice bratstva i jedinstva na Velikom pijesku i izgradnjom hidrotehničkih instalacija, naveo je Raičević, stvoreni su uslovi za dalji razvoj komunalne infrastrukture u ovom turističkom mestu.

- Kroz izgradnju parka na površini od 9.000 kvadrata u blizini Sportske dvorane i budućeg parka u blizini OŠ "Jugoslavija" nastojimo da kreiramo nove prostore za odmor i rekreaciju naših sugrađana - kazao je Raičević. - U toku je izgradnja trga i šetališta u Sutomoru uz podršku Vlade Crne Gore i JP "Morsko dobro". Uz podršku dijaspore i sklopljeni sporazum, sledi izgradnja sportske dvorane za osnovnu školu u Pečuricama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)