PREMIJER DUŠKO MARKOVIĆ: Novi putevi, žičara, fabrika kisele vode, privodimo kraju kapitalne projekte

M. S.

sreda, 05. 08. 2020. u 18:24

ПРЕМИЈЕР ДУШКО МАРКОВИЋ: Нови путеви, жичара, фабрика киселе воде, приводимо крају капиталне пројекте

Foto: M. S.

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je deonicu od 5,5 kilometara puta od Bistrice do Podvrha – buduće bazne stanice žičare za Đalovića pećinu u opštini Bijelo Polje.

On je rekao da je cilj da u naredne četiri godine budu završeni strateški i svi ostali projekti koji su započeti.

- Ovde se trenutno realizuju dva kapitalna turistička projekta – skijalište na Cmiljači i Đalovića pećina. Videli smo da se uspešno izvode radovi na postavljanju žičare, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji puta od Bistrice do magistrale. Uprava javnih radova je u ove tri i po godine u Bijelom Polju zaključila 56 miliona evra vrednih ugovora, a do današnjeg dana potrošena su 32 miliona evra. Rekli smo da ćemo u Bijelom Polju pokušati da obnovimo fabriku kisele vode Bijela Rada. Mnogi su tada bili skeptični, ali danas vidimo da je ta fabrika u punom pogonu i da sa bjelopoljskim brendom kiselom vodom opslužuje i domaće i šire regionalno tržište – kazao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ana

05.08.2020. 20:56

Za trideset godina ste maestralno usavrsili te kapitalne projekte.. mozda ce Cg biti novi San Marino.. Monako.. Da nije smjesno bilo bi zalosno, ko u ovo vise vjeruje.

Profesor

05.08.2020. 23:39

Idemo, idemo...brzo ce 30.Avgust, a narod ko narod, i za 5.5km ili za 5-10€ sve ce da ucini jer je doveden na prosjacki stap!! Mudrovani i foliranti..pa se slikaju jos..kao da je otvoren auto-put, a ne zaseok..sramota sta radite, samo je cudno dokle i kako jasete taj narod evo bezmalo 30.godina, demokrate???!!!!! demokratski ih ..b.te..u zdravu pamet.. Kumovi, braca, sinovi, svalerske, ruska i ostala bagra koja je dosla u Crnu Goru sa prljavim novcem, i jos dobili pasose, pa imamo crnogorce raznih boja i vera..mrceno sve..saka jada za saku dolara...tesko li ga vama jednog dana svima..kukala cam capra (kako kazu u Crnu Goru mrcnu i osakacenu, opljackanu) izuez par ulica samo u Podgoricu i Budva kormupirana i filter za kradje i manipulacije.. Eto toliko, moze ovo knjige ozbiljne da se pisu, a nekada ce se i to samo pisati..daj Boze da isti ovi svi citaju ih nedje u nekoj celiji ali ne piperskoj tacnoje tamo malo ispod oko rogama-gospodine (ako moze se) Markovicu..itd itv