SKUPŠTINA CRNE GORE ODLUČILA: 30 vojnika u NATO snagama za brzo reagovanje

V.K.

ponedeljak, 27. 07. 2020. u 23:26

СКУПШТИНА ЦРНЕ ГОРЕ ОДЛУЧИЛА: 30 војника у НАТО снагама за брзо реаговање

Foto: Ministarstvo

Crna Gora će uputiti do 30 pripadnika Vojske u sastav snaga Severnoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force – NRF), odlučila je Skupština Crne Gore (41 glas vladajuće većine), bez glasova opozicije.

Njihov angažman biće realizovan ukoliko najviše telo za političke odluke u NATO savezu – Severnoatlantski savet (NAC) donese odluku o raspoređivanju, odnosno angažovanju NRF snaga.

Prethodno je Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore (predsedavao Milo Đukanović) predložio odluku o slanju crnogorskih vojnika na svetska ratna žarišta u sklopu NATO snaga za brzo reagovanje.

.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

maniks

28.07.2020. 13:14

Niste vi to dobro razumeli. Ovih 30 izgubljenih u prostoru i vremenu ulaze u sastav jedinica nato za brzo reagovanje a njihov zadatak je da brzo reaguju ciste i peru cizme i drugu opremu ostalih vojnika iz nato , kao i da brzo reaguju da ciste spavaone, klozete i krug. To je higijenski vod u sastavu snaga za brzo reagovanje.

Leka

28.07.2020. 19:02

Pa, ja bih rekao da će sa ovih Milovih 30 junačina NATO snage za brzo reagovanje biti jos brže i efikasnije. Gde oni udare, tu trava ne raste. Vidi se po slici kako su se ponosno isprsili. Samo napred, đetići, u boj za NATO i u slavu, vaša imena već sada odjekuju u večnosti!