NERVOZA CRNOGORSKE VLASTI KULMINIRALA: Progon lekara zbog podrške crkvi

M.D.

22. 07. 2020. u 05:00

Nervoza crnogorske vlasti izazvana javnom podrškom Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori kulminirala je brojnim javnim i tajnim pritiscima na pripadnike raznih profesija, koji su svoju slobodu i čast branili javnim iznošenjem svojih stavova, kažu iz Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja.

НЕРВОЗА ЦРНОГОРСКЕ ВЛАСТИ КУЛМИНИРАЛА: Прогон лекара због подршке цркви

Foto VN

U Pljevljima ti pritisci i maltretiranja prerasli su u pravu hajku, posebno kada je reč o zdravstvenim radnicima - lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ekspresno je stigao u Pljevlja, da sa aktivom DPS-a u pljevaljskim zdravstvenim ustanovama pokuša ugasiti požar koji se nezaustavljivo širi, ali je jedini rezultat njegove "vizite" bilo plansko proganjanje svih onih koji su iskočili iz DPS šina, odnosno sistematsko šikaniranje, maltretiranje i progon.

- Pod posebnim tretmanom našli su se oni koji su prepoznati kao nacionalni Srbi i politički protivnici režima, za koje je osmišljen čitav niz aktivnosti koje njihov profesionalni rad treba da otežaju u najvećoj mogućoj meri, njihov život učine nepodnošljivim. Uruše njihov ljudski i profesionalni integritet i čast - kažu iz Odbora i kao drastičan primere navode slučajeve napada na lekare dr Sašu Grbovića i dr Daria Vraneša.

Iz Odbora poručuju da "ako se nasrtaji na poštene ljude nastave nesmanjenom žestinom i bude neophodna zaštita golog života, da će litije, svratiti i ispred kuća pljevaljskih DPS dahija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024