SPAŠAVANJE NA PUČINI: Gliseru se pokvario motor

B. DABIĆ

15. 07. 2020. u 22:20

SPASILAČKE ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama su večras pritekle u pomoć petočlanoj posadi glisera na kome se pokvario motor.

СПАШАВАЊЕ НА ПУЧИНИ: Глисеру се покварио мотор

Večernje Novosti

- Od Sektora granične policije Bar, primili smo informaciju da se kod Kraljičine plaže nalazi gliser dužine 8 metara, sa 5 članova posade. Obavešteni smo da se motor pokvario. Akcija pružanja asistencije tegljenja glisera do marine, sa spasilačkim čamcem SAR-3, trajala je oko 1 sat i 30 minuta, kazao je načelnik Odjeljenje za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Prema njegovim rečima, za mesec dana Spasilačke ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama imale su pet akcija spašavanja, zbog nedovoljno pripremljenih plovnih objekata, koje vlasnici poslije zime treba da kvalitetno servisiraju pre plovidbe.

Danas je bilo mirno more i nije bilo problema da se plovilo odtegli do marine, ali u drugim okolnostima može biti rizično i za posadu na čamcima a i sa SAR spasioce.

UPSUL po ko zna koji put apeluje na sve učesnike pomorskog saobraćaja da poštuju pomorska pravila koja su zakonski propisana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!