SKANDALOZNO: Predsednik Opštine Tuzi pozvao Albance da ne slave Dan državnosti Crne Gore

Veliša KADIĆ

14. 07. 2020. u 22:53

Nik Đeljošaj, predsednik Opštine Tuzi pozvao je preko društvene mreže Fejsbuk svoje sunarodnike Albance da ne treba da slave Dan državnosti Crne Gore i Berlinski kongres!

СКАНДАЛОЗНО: Председник Општине Тузи позвао Албанце да не славе Дан државности Црне Горе

Novosti

Reagovali su iz DPS, ocenjujući izjavu Đljošaja –skandaloznom. Skandaloznije je to što iz partije Mila Đukanovića sumnjaju da iza svega stoji nedavna poseta Đeljošaja Beogradu!

- Kad neko poziva druge na ovaj čin, a još kad pozivi dolaze od predsednika jedne opštine, i ujedno i jedne partije, kao što je s vama slučaj, onda zaista nešto nije u redu. Ne želimo da verujemo da to ima ikakve veze, kao što neki objašnjavaju, s vašim nedavnim putešestvijem u Beograd. Ni vi, ni vama slični, ne možete takvim ponašanjem nauditi državi Crnoj Gori. Možete sebi. Nažalost, i narodu kom pripadate. Da sve bude kako ne treba, vašu objavu pozdravljaju i vaši najbliži saradnici, Lindon Đeljaj, visoki funkcioner Albanske alternative i državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, Maraš Dukaj politički direktor Albanske alternative i generalni direktor u Ministarstvu prosvete, Ivan Ivanaj potpredsjednik opštine i ujedno visoki funkcioner Demokratskog saveza Albanaca i dr., navode iz DPS-a.

- Ovakvim izjavom, i to ne prvi put, vi pokušavate da udarate u temelje Crne Gore kao građanske, multietničke, multireligijske i multikulturalne države, koja je kao takva priznata još na Berlinskom kongresu, i kao takva, članica NATO, sigurno korača evropskim putem. Crna Gora kao država slobodnih i ravnopravnih građana pripada svima nama bez obzira na veru i naciju i zato vas podsećamo da 13. jul predstavlja dan međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, ali i dan prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (15)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju