PREBIJEN ADVOKAT U SUDU U BERANAMA: Zbog nanošenja teških povreda uhapšeni otac i sin

M. SEKULOVIĆ

13. 05. 2024. u 19:53

ZBOG krivičnih dela nasilničko ponašanje i nanošenja teških telesnih povreda, advokatu Aleksandru Simonoviću, policija je u Beranama uhapsila oca i sina Denisa (47) i Eldina (18) Adrovića iz Petnjice.

ПРЕБИЈЕН АДВОКАТ У СУДУ У БЕРАНАМА: Због наношења тешких повреда ухапшени отац и син

Foto M. Sekulović

Više sati nakon teškog incidenta oglasila se Uprava policije Crne Gore, koja kaže da je beranskoj policiji danas prijavljeno da je u zgradi Osnovnog suda u Beranama došlo do fizičkog sukoba između nekoliko lica.

-Izlaskom na lice mesta i preduzimanjem aktivnosti iz nadležnosti policije utvrđeno je da je fizički napadnut advokat A.S. koji je ovom prilikom zadobio teške telesne povrede u vidu frakture vilice.
Od njega su prikupljena obaveštenja na zapisnik kojom je prilikom naveo da su ga nakon suđenja, na kojem je bio angažovan, fizički napali D.A. (47) i E.A. (18), kažu iz oolicije, koja je saslušala teško pivređenig advokats, Adroviće i svedoke.
-Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično delo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim dlom teške telesne povrede, te su po njegovom nalogu D.A. i E.A. lišeni slobode, kažu iz policije, povodom teškog incidenta, koji je izazvao žestoke reakcije javnosti.
 

Foto: M.Sekulović

 

U Kliničko-bolničkom centru Berane, advokatu su konstatovane teške telesne oivrede, fraktua donje vilice!

-Napali su me otac i sin Denis i Eldan Adrović iz Petnjice. Sve se desilo potpuno neočekivano, nakon jednog parničnog spora, oko plaćanja alimentacije. Ne znam ni ko me je sve tukao. Kolege su mi kazale da sam u jednom trenutku bio bez svesti, priča Simonović,  koji očekuju hitnu reakciju tužilaštva, koje još nije kvalifikivalo delo, zbog kojeg će Adroviči biti krivično gonjeni. Za sada, oni su nedostupni policiji...

Advoktska komora Crne Gore dala je podršku Simonoviću uz poruku da su ogorčeni i da očekuju da nadležni organi strogim kaznama kazne izgrednike, uz apel da državni organi preduzmu sve mere i radnje, radi privođenja aktera napada na Simonovića pravdi.

-Posebno treba imati na umu činjenicu da se ovakvi događaji ponavljaju, što je još jedna potvrda pritisaka kojima su advokati gotovo svakodnevno izloženi od strane nasilnih pojedinaca. Crnogorski advokati cene da je obaveza državnih organa da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mere i radnje kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoju bezbednost, nesmetano mogli obavljati advokatsku delatnost na najbolji mogući način, saopštili su uz Advokatske komore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za