DUŠKO KNEŽEVIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI

Милица Шкорић
Milica Škorić

30. 04. 2024. u 11:15

DUŠKO Knežević izručen je danas Crnoj Gori, potvrdio je tamošnji MUP.

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ ИЗРУЧЕН ЦРНОЈ ГОРИ

Instagram/@dkatlas

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspešno realizovali ekstradiciju D.K. (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru - navodi se u saopštenju.

Kako ističu, on se potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u Crnoj Gori, zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

- Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ekstradicija je rano jutros realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica, uz visoki stepen mera bezbednosti.

- D.K. će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo