VLADA PUNA PRELETAČA: Izvršna vlast sve više udomljava kadrove DPS-a kao eksperte

V.K.

21. 02. 2024. u 11:13

PRELETAČI iz partija bivšeg režima gotovo neprimetno, kao "vrhunski kadrovi", osvajaju kabinete i ministarstva u Vladi Milojka Spajića.

ВЛАДА ПУНА ПРЕЛЕТАЧА: Извршна власт све више удомљава кадрове ДПС-а као експерте

Vlada Crne Gore

U Ministarstvu unutrašnjih poslova šefica kabineta Danila Šaranovića (Demokrate) postala je Snežana Vujović, dok unapređenje stiže njenog supruga Darka Vujovića. U Vladi Duška Markovića vodila je Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama. Njen suprug Darko u to vreme bio je pomoćnik direktora ZIKS.

I ministar odbrane Dragan Krapović (Demokrate) je za sekretarku tog resora postavio Jadranku Vojinović, nekadašnju članicu SDP-a, koja je bila državna sekretarka MUP-a za vreme ministrovanja Raška Konjevića.

Provereni kadar bivšeg režima bio je i Aleksandar Drljević, koga je Vlada Milojka Spajića imenovala za vršioca dužnosti generalnog direktora generalnog direktorata za bilateralne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova.

Slavi lažnu državu

POTPREDSDNIK Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj bio je u Prištini 17. februara, povodom tzv. dana lažne države Kosovo. Niko od crnogorskih nacionalista, medija bliskih bivšem režimu nije osudio odlazak crnogorskog zvaničnika na ovaj događaj.

- Povodom sve češće pojave da se kadrovi bivšeg režima uhlebljuju u Vladi koju vodi Milojko Spajić, niko ne bi imao ništa protiv da se radi o ljudima koji su se pokazali i dokazali - kaže za "Novosti" politički analitičar Spasoje Tomić. - Međutim, osnova njihovog dolaska jeste to što su, kako naš narod kaže, na vreme preleteli iz DPS-a u PES i verovatno uspeli da ubede premijera Spajića, pre svega, da su nekakvi eksperti.

Tomić smatra da bi bilo lekovito da takvi kadrovi pre nego što počnu "da avanzuju u službi prođu određenu vrstu katarze".

Jedno od neočekivanih kadrovskih "rešenja" dogodilo se i u državnom Zavodu za školstvo gde je na mesto direktora postavljena Raba Hodžić, provereni kadar DPS-a. Njeno ime postalo je zvučno kada je na društvenim mrežama pozvala komite da 21. maja 2021. godine okupiraju vrh Lovćena i Njegoševo grobno mesto "osvoje" crvenim zastavama!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!