FRIZERKE LEČE BOLESNE: Sumnjive diplome medicinara u Pljevljima istražuju dve godine

M. D.

29. 01. 2024. u 11:23

DOK Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima već dve godine istražuje sumnjive diplome pljevaljskih medicinara, u Srbiji je pravosnažno osuđen vlasnik bivše škole iz Tutina iz koje potiče većina pomenutih spornih dokumenata. Protiv medicinskih tehničara sa "ilegalnim" papirima, Grupa građana Alternativa podnela je krivičnu prijavu još početkom 2022. godine.

ФРИЗЕРКЕ ЛЕЧЕ БОЛЕСНЕ: Сумњиве дипломе медицинара у Пљевљима истражују две године

M. Drobnjak

Ivan Gačević, državni tužilac i portparol ODT Pljevlja, kaže da je predmet u fazi istrage i da se utvrđuje da li je bilo ko od aktera počinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Vesko Pejak iz Alternative kaže da "činjenica da se ovoliko dugo čeka na realizaciju optužnice protiv medicinskog osoblja bolnice Pljevlja govori da nema institucija koje žele da se bore protiv kriminala.

Osuđeni vlasnici spornih škola

ISMET Derdemez i njegov sin Adnan, osnivači i direktor Srednje škole "Tutin", i Almir Smajović, osnivač i direktor Saobraćajne škole "Trstenik", pravosnažno su proglašeni krivim za saizvršilaštvo u zloupotrebi službenog položaja, a u vezi sa aferama oko diploma ove dve škole. Osuđeni su na kazne zatvora od po godinu, koje će izdržati u prostorijama u kojima stanuju i na novčane kazne od po dva miliona dinara, rekla je Jasmina Aleksić, javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu. Protiv osuđenih će se voditi i postupak zbog utaje poreza.

- Svi odgovori već su tu. Da li su "medicinske sestre" koje se nalaze na optužnici prolazile granicu u vreme školovanja?! Nisu! Na diplomama nekih od njih nalaze se različiti potpisi i različite osobe, a "završili" su srednje škole na isti dan. Da ne pričamo o tome da nemaju potvrde o ispitima, prijave i slično - kaže Pejak.

On smatra da javnost Crne Gore još nije svesna šta se dešava.

- Smrtnost u bolnicama nam je najveća u Evropi. Frizerke i kozmetičarke nam priključuju pacijente na respiratore, daju im doze lekova i brinu se o bolesnima - navodi Pejak.

On smatra da ako je to vrhunac sistema, onda takav sistem treba srušiti!

- Tužilaštvo se boji da odbaci našu prijavu jer ne znaju sa čime sve raspolažemo od dokaza. Znaju da smo u pravu. S druge strane, ako krenu u realizaciju optužnice, izazvaće "domino efekat". Nema institucije gde nema tih diploma. Posledice ovoga saniraće se decenijama - tvrdi Pejak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)