SEĆANJE NA DRAGANA JANKOVIĆA: Predsednik Herceg Novog koji je ostvarivao svoje vizije

V.V.

07. 11. 2023. u 14:48

Komemorativna sednica organizovana je danas povodom smrti bivšeg predsednika Opštine Herceg Novi Dragana Jankovića (67).

СЕЋАЊЕ НА ДРАГАНА ЈАНКОВИЋА: Председник Херцег Новог који је остваривао своје визије

Foto: RT HN

Njegov odlazak sa životne scene veliki je gubitak za porodicu, kolege i prijatelje ali i za celu društvenu zajednicu Herceg Novog i Crne Gore, rekao je predsednik Herceg Novog Stevan Katić.

Jankovića krasile tolerancija, razumevanje, strpljenje ali i ambicioznost, liderstvo i pravičnost što se pokazalo kroz njegovo angažovanje i predan društveno-politički rad kao predsednika Opštine Herceg Novi, ocenio je Katić i podsetio da je tada u  Herceg Novom  bilo oko 12 hiljada raseljenih lica kojima je bila potrebna ruka podrške.

- Vođen humanošću i spremnošću da pomogne svakom čoveku, Janković je sa svojim saradnicima i u saradnji za nadležnim službama, bio najsnažnija podrška onima koji su tražili sklonište u ovom gradu. Zahvaljujući tome, Herceg Novi je još jednom pokazao otvorenost za sve dobronamerne ljude - rekao je Katić.

Apostrofirao je i da je uprkos turbulentnim vremenima kasnih devedesetih godina prošlog veka, finansijskim i socijalnim problemima Janković podsticao kulturno uzdizanje Herceg Novog. Tada su osnovani festivali koji i danas žive poput Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti, podržan je rad Hercegnovskog pozorišta, osnovan je Herceg fest,a stabilnost su stekli Filmski festival i Praznik mimoze...

-Dragan Janković je bio čovek širokih pogleda i vidika, sa istančanim sluhom za toleranciju. Zato smo, iako smo bili različitih političkih shvatanja, uvek nalazili način da ostvarimo izuzetnu saradnju koja je donosila dobro svim sugrađanima…  Njegova stručnost u domenu poznavanja prava bila je od velike važnosti i upravo je pravnu nauku stavljao ispred politike… Time se rukovodio obavljajući različite funkcije - naveo je Katić.

 

Foto: RT HN

 

Podsetio je i da je Janković bio narodni pravobranilac, pu ti navrata predsednik a jednom potpredsednik Opštine,načelnik za privredu, odbornik Demokratske partije socijalista u lokalnom parlamentu, sekretar, a potom i predsednik Opštinskog a član predsedništva  DPS-a Crne Gore O DPS HN, član GO DPS CG i član predsedništva DPS CG, predsednik i sekretar OIK, predsednik  UO Instituta „Igalo“,UO Regionalnog ronilačkog centra, član UO PVK Jadran, Školskog odbora SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

- Dragan je bio nepresušni izvor energije,neko ko ne može ni stati niti nestati - rekao je odbornik DPS u lokalnom parlamentu Vladimir Kosić. - Naš Dragan radio je sve uz jedan poseban osmeh, malo mangupski a više srdačan kojim je obezoružavao sve oko sebe. Drug, laf, prijatelj, Novljanin, Karačanin, Savinjanin, Škveranin, Topljanin, Igaljanin… Čovek grada i za grad. Svi koji su drugovali sa Draganom ostaju bez dela sebe, ali zauvek oplemenjeni vremenom provedenim sa njim.

Dirljivo je bilo obraćanje Draganovog sina Petra koji je izrazio poštovanje i zahvalnost što grad na ovaj način odaje počast njegovom  ocu.

- Njegova vrata su uvek i svima bila otvorena, a o svojim vizijama i snovima za Herceg Novi, on nije samo pričao, već ih je zajedno sa vama i ostvarivao - kazao je Petar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije