RAZLIČITI ARŠINI BRISELA Evropski zvaničnici slali lažne signale Crnoj Gori

V. KADIĆ

28. 10. 2023. u 12:36

CRNA Gora, koja je dugo u opštem političkom i institucionalnom haosu, nalazi se po oceni šefice slovenačke diplomatije Tanje Fajon na prekretnici, novom početku i pred novom šansom da pokaže da je "deo Evrope". Iako su zapadne zvanice minulih godina i decenija Podgorici slale slične poruke pozdravljajući njen evropski put i što poput "lokomotive" vuče ostatak zapadnog Balkana ka Briselu, Fajon odjednom priznaje da je Crna Gora do sada bila "na ivici" i da je njene saveznike brinulo da li će uopšte ostati na evropskom putu! Izgleda da ono što su prethodnici budućeg premijera Milojka Spajića radili - Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, navodno nije vredno pomena.

РАЗЛИЧИТИ АРШИНИ БРИСЕЛА Европски званичници слали лажне сигнале Црној Гори

V. K.

- Promena vlasti važan je trenutak za Crnu Goru - ocenila je Fajonova.

Politički analitičar profesor dr Srđa Vukadinović kaže za "Novosti" da bliskost država evropskoj administraciji u Briselu "zapadnjaci" mere samo po stepenu poniznosti i poslušnosti.

- To Crnoj Gori ne treba. Crna Gora treba da je poslušna samo prema svojim građanima i da izvršava njihove obaveze. Ko je blizak Evropskoj uniji meri se po tome koliko je otvorio i zatvorio pregovaračkih poglavlja, a ne da li im je i koliko podanik. Za razliku od svojih prethodnika mandatar Milojko Spajić je napravio dobar potez kada je omogućio koaliciji "Za budućnost Crne Gore", da bude deo nove crnogorske vlasti uprkos pritiscima dela međunarodne zajednice - ocenjuje Vukadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!