CRNOGORAC SE "OGRAĐUJE"? Milatović poziva na popis bez pritiska

V.K.

16. 10. 2023. u 17:00

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović apelovao je na nadležne organe da preduzmu sve neophodne aktivnosti kako bi se osigurali zakonski preduslovi za održavanje popisa stanovništva i njegovi rezultati učinili nespornim.

ЦРНОГОРАЦ СЕ ОГРАЂУЈЕ? Милатовић позива на попис без притиска

V.K.

Pozvao je i verske predstavnike, lidere političkih partija, nacionalna veća, nevladin sektor i medije da svojim delovanjem i rečju poštuju slobodu svakog pojedinca da se, bez pritiska, izjasne o svojoj nacionalnoj, verskoj i svakoj drugoj pripadnosti.

Bivša ministarka u Vladi Crne Gore Vesna Bratić obratila se predsedniku Milatoviću povodom njegove izjave da se izjašnjava kao Crnogorac. Bratićeva smatra da je šef države pitanje oko nacionalne pripadnosti postavio da bi se "ogradio" od patrijarha srpskog Porfirija, koji je bio njegov gost na svečanom ručku.

- I ja se izjašnjavam kao Srpkinja i zbog toga sam prošla pakao dok sam bila u vladi u kojoj si i ti bio kao ministar - poručila je Bratićeva, preko društvene mreže X.

Vršilac dužnosti predsednika DPS Danijel Živković rekao je da će Predsedništvo te stranke predložiti bojkot popisa stanovništva, ukoliko se popis ne odloži za šest meseci. Lider Socijaldemokrata, Damir Šehović, čije se ime pominje u aferi "stanovi", kaže da više vremena za čekanje nema. Predložio je donošenje konačne odluke o bojkotu popisa. Ministar finansija Aleksandar Damjanović poručuje da će popisa biti, ali da je bojkot politikanstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)