PROPAO I ŠESTI POKUŠAJ SMENE ĆULAFIĆA : U Andrijevici ponovo sprečena sednica SO

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 09. 2023. u 06:30

POVEĆA grupa građana i juče je sprečila raspravu o smeni predsednika Opštine Željka Ćulafića (SNP). Bio je to šesti put da su građani sprečili održavanje sednice SO na inicijativu jednog odbornika DF i 15 odbornika koalicije DPS-SD da smene Ćulafića.

ПРОПАО И ШЕСТИ ПОКУШАЈ СМЕНЕ ЋУЛАФИЋА : У Андријевици поново спречена седница СО

milutun sekulović

Građani su, naime, ušli u salu, zauzeli mesta tako da su bili uzaludni zahtevi predsednika SO Mladena Đukića da izađu, kako bi sednica počela. Videvši da ne haju za njegove molbe, Đukić je prekinuo sednicu, koja bi možda mogla da bude zakazana za 4. oktobar. U slučaju da ni tada ne bude održana, ova inicijativa će biti stavljena u arhivu i shodno zakonskim propisima neće moći da bude na dnevnom redu u narednih šest meseci, tačnije u ovom sazivu odbornika SO.

Zakonom je propisamo da ukoliko sednica SO na bude održana u roku od tri meseca od dana podnošenja, inicijatva "propada".

Kako "Novosti" saznaju iz pouzdanih izvora, tužioci su saslušali već nekoliko osoba koje su nepozvane zauzele mesta u sali Centra za kulturu u kojoj se održavaju sednice SO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti