UHAPŠENA, SMENJENA, PA PUŠTENA NA SLOBODU: Direktorka osnovne škole iz Ulcinja u žiži javnosti

B. DABIĆ

17. 09. 2023. u 17:00

U ŽIŽI javnosti Ulcinja poslednjih nekoliko dana je direktorka Osnovne škole "Maršal Tito", Medina Čoba.

УХАПШЕНА, СМЕЊЕНА, ПА ПУШТЕНА НА СЛОБОДУ: Директорка основне школе из Улциња у жижи јавности

Foto: B.D. /FB

Ona je u tri dana uhapšena, smenjena sa funkcije  i puštena na slobodu nakon što iz  tužilaštva  nisu podnelo predlog za pritvor.

Čoba koja je uhapšena  po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj, zbog sumnje da je počinila krivično delo prevara, a nakon isteka tužilačkog zadržavanja puštena je na slobodu.

- Isteklo je zadržavanje do 72 sata. Osnovnom sudu Ulcinj iz tužilaštva nije stigao predlog za pritvor - kazala je predsednica Osnovnog suda Ulcinj, sudija  Sanja Mirović.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj su naveli da nije bilo osnova za podnošenje predloga za pritvor.- A prema saznanjima "Novosti", Čoba do sada nije bila osuđivanja.

Podsetimo, Čoba je uhapšena 12. septembra. Nakon što je  saslušana u tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla uticati na svedoke.

Istražitelji sumnjaju da je Čoba krivično delo za koje je terete počinila dok je bila direktorica turističke agencija "Dina Travel". U pitanju su malverzacije sa avio-kartama vrednim više od 20 hiljada evra. Žrtve prevare uglavnom su bile Ulcinjani koji žive i rade u Americi. Ćoba je na prvom saslušanju kod tužioca, nakon podnošenja krivične prijave, negirala krivicu.

U međuvremenu, dva dana nakon što je uhapšena, Medina Čoba razrešena je funkcije direktora Osnovne škole "Maršal Tito"  na sednici Školskog odbora. Na tu poziciju je izabrana Ferida Hajdinaga, koja će obavljati funkciju vršioca dužnosti direktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave