ABAZOVIĆ O UBISTVU DUŠKA JOVANOVIĆA: Dobili smo odgovor od FBI

M. SEKULOVIĆ

04. 09. 2023. u 13:19

DOBILI smo odgovor od FBI u vezi istrage ubistva Jovanovića, kazao je danas u Bijelom Polju predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovi, koji je naglasio da bi rasvetljavaenje tog ubistva otvorilo prozor za razrešenje mnogih drugih krivičnih djela u Crnoj Gori.

АБАЗОВИЋ О УБИСТВУ ДУШКА ЈОВАНОВИЋА: Добили смо одговор од ФБИ

gov.me

- Nama je bilo važno da ovome damo međunarodni značaj, to je zločin koji je definisao mnoge druge tokove u Cnoj Gori. Mi smo internacionalizovali problem, prihvatili da su naši organi, po mom mišljenju, pravili namerne greške i samim tim možemo da dobijemo neophodnu podršku ili da nam pokažu put za rešenje ovog slučaja, kazao je Abazović, koji je sredinom jula od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena zatražio pomoć FBI, povodom tapkanja u mestu istrage svirepe likvidacije glavnog i odgovornog urednika i direktora lista Dan, pred zgradom ovog lista 27.maja 2004. u Podgorici, nakon što je izašao iz redakcije.

- Rad na ovom slučaju najviše usložnjava protok vremena, imajući u vidu da je prošlo 19 godina od pomenutog ubistva, za koje je do sada samo jedno lice osuđeno za saučesništvo u ubistvu i istraga, u cilju potpunog rasvetljavanja zločina, još ne pokazuje rezultat, deo je pisma koje je Abazović uputio Blinkenu.

Do sada je za saučesništvo u ubistvu Jovanovića samo osuđen Damir Mandić na 19 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)