MILU SMETA ISTINA: Traži zabranu filma "Crna Gora međa istine i laži"

V.K.

19. 08. 2023. u 18:27

DEMOKRATSKA partija socijalista pozvala je Ministarstvo kulture Crne Gore i resornu ministarku Mašu Vlaović da zabrani dalje prikazivanje  propagandnog filma "Crna Gora međa istine i laži" profesora dr Dragana Elčića i scenariste Željka Čurovića.

МИЛУ СМЕТА ИСТИНА: Тражи забрану филма Црна Гора међа истине и лажи

Foto: Jutjub/RAMONDA PRODUCTION

Socijalisti bivšeg lidera DPS Mila Đukanovića ovenjuju da se filmom  "udara na temelje crnogorske državnosti i kojim se ruše tekovine 21. maja".

"Jasno je da jedni te isti velikosrpski nacionalisti zakleti u ideologiju velikosrpstva pod novim pseudonimom “srpskog sveta” i na ovaj način žele plasirati istorijski falsifikat i predstaviti svoju stranu istorije", kažu u saopštenju.

Sve to, dodaju, ima za cilj preoblikovanje građanske i sekularne Crne Gore u srpsku, teokratsku državu, u kojoj će multiverska i multikonfesionalna zajednica biti zamenjena jednom verskom organizacijom koja će imati monopol u našoj državi.

"Evidentno je da vlasti od 30. avgusta 2020. godine u kontinuitetu pokušavaju izvršiti reviziju istorije, izvesti Crnu Goru iz NATO saveza, zaustaviti njen dalji evropski put i svojim nakaradnim interpretacijama zameniti ono što su istorijski fakti, čemu ćemo kao državotvorna partija uvek biti nepremostiva brana", zaključuju u saopštenju.

Veliki doprinos stvaranju filma, dali su i članovi Saveza Srba iz Crne Gore Luka Karacić,brat prvog predsednika Republike Srpske,  Sonja Jančić i Sava Obradović. Film govori o brojnim istorijskim događajima o kojima su decenijama širene dezinformacije i laži među građanima. Okosnicu čini „Velika narodna skupština srskog naroda“ (Podgorička skupština), kao i druga brojna dešavanja koja su za srpski narod bila sudbonosna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije