HISTERIJA

V.K.

23. 08. 2023. u 07:15

U "OSLOBOĐENOJ" Crnoj Gori, posle pada reži­ma Mila Đukanovića, isti akteri ponovo uda­raju na Srbiju i njene zvaničnike, preteći građanima da će, ako se ne suprotstave Beogradu, Crna Gora proći kao Ukrajina!

HISTERIJA

Novosti

I to samo zato što, recimo, predsednika Aleksandra Vučića i njegove saradnike s pravom interesuje položaj 30 odsto Srba koji žive u Crnoj Gori. I sada, kada postoji zračak nade da bi mogli imati konačno svoje političke predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, probudila su se nova Milova politička deca da to ne dozvole.

U vreme njihovog gospodara cvetala je diskriminacija nad srp­skim narodom, a na prste su se mogli nabrojati Srbi koji su do­bili državni posao. Uz to, Srbi su bili izloženi asimilaciji u Crnogorce, a na siromašnom severu asfalt se prekidao tamo gde žive Srbi bez struje ili vode.

Zabili su braća Crnogorci glavu u pesak i na sramne izjave lide­ra Hrvatske građanske inicijative, Adrijana Vuksanovića, koji je slavio najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata. Ne smeta im Tompsom, ali zato lude kada se čuje "Beograd­ski sindikat". Tragična sudbina srpskog naroda u ovom vremenu posledica je opšte srbofobije koji je ugaoni kamen crnogorskih ideologa od Drljevića, Štedimlije pa do poslednjeg Đukanovića.

Bivši režim je pokušao da Crnu Goru izvede iz istočno-pra­voslavnog civilizacijskog kruga i da joj nametne zapadno-ri­mokatolički kulturološki obrazac. Tako se srpski jezik prei­menuje u crnogorski, ćirilično pismo proteruje iz državnih institucija i javne svesti, a grandiozno delo Petra Drugog Petrovića Njegoša se čereči i falsifikuje. Cilj je nametanje novog identiteta Crnogorcima umesto srpskog i pravoslavnog. Suština je u stavu da su Crnogorci po nacionalnosti bili Crveni Hrvati, koji su ispovedali katoličku veru, a koje je "popravoslavio" i "posrbio" Sveti Sava. I zato danas njihovi sledbenici bolesno histerišu na svaku reakciju iz Beograda, ali ne Tirane, Ankare, Vašingtona...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)