GRAĐANI SPREČILI SMENU Još jedan neuspeo pokušaj "puča" u Andrijevici

Марија Стевановић
Marija Stevanović

08. 08. 2023. u 09:21

NEMA uslova za održavanje sednice Skupštine opštine Andrijevica. O terminu održavanja sednice, bićete naknadno obavešteni. Ovako je predsednik SO Andrijevica Mladen Đukić juče okončao sednicu na kojoj je trebalo da se odlučuje o smeni predsednika Opštine Željka Ćulafića (SNP), na zahtev odbornika NSD Mijomira Dragovića i opozicionih odbornika iz redova koalicije SDP-SD.

ГРАЂАНИ СПРЕЧИЛИ СМЕНУ Још један неуспео покушај пуча у Андријевици

milutin sekulović

Pre početka sednice SO plato pred zgradom Centra za kulturu u Andrijevici zaposele su jake policijske snage, za čijom intervencijom nije bilo potrebe. Gnevni građani koji su sredinom jula takođe sprečili održavanje sednice sa istim dnevnim redom, za to vreme mirno su sedeli u prvih nekoliko redova sale u kojoj je trebalo da se odlučuje o smeni Ćulafića.

Isključenje

POSLE višemesečnh trvenja i zahteva Dragovića i odbornika DPS za smenu Ćulafića, oglasila se i centrala Nove srpske demokratije. Odlukom Predsedništva Dragović je isključen iz stranke, a raspušten je Opštinski odbor NSD u Andrijevici.

Videvši da je sednicu nemoguće održati, Đukić je uradio ono što mu je jedino preostalo.

- Jasno je da DPS želi da bez izbora dođe do vlasti u Andrijevici. Ne žele da sačekaju nekoliko meseci i redovne izbore. Ponudio sam svoju ostavku, uz uslov da se na moju funkciju izabere čovek iz vladajuće koalicije SNP-DF-Demokrate. Međutim, nekome to ne odgovara - kaže za "Novosti" Ćulafić, koji je juče u sali dočekan aplauzom građana.

Iz DPS su najavili saopštenje povodom još jednog neuspelog "puča" u Andrijevici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)