ZAVRŠENA MANIFESTACIJA "SRCE BIRA DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA": "Lavina" emocija i sećanja

V.V.

19. 06. 2023. u 11:15

KONCERTOM koji je održan na tvrđavi Forte mare grupe „Leb i sol“ čiji je član bio legendarni bubnjar Novljanin Dragoljub Đuričić završena je manifestacija “Srce bira Dragoljuba” održana u znak sećanja i poštovanja prema čoveku velikog srca, ogromne energije i ljubavi.

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА СРЦЕ БИРА ДРАГОЉУБА ЂУРИЧИЋА: Лавина емоција  и сећања

fOTO: Služba za informisanje OHN

Sve je počelo  trkom od Dragoljubove kuće, ispod glavne autobuske stanice u Herceg Novom, odakle je krenula i „lavina“ emocija, posebno kada su se oglasili bubnjevi Dragoljubovih nekadašnjih mladih učenika i poklonika.

Prema ideji  novinarke Viktorije Samardžić koja je inicirala programe sećanja na Đuričića i u njegovom Beogradu i u Herceg Novom, manifestaciji su se pridružili članovi Triatlon klub Herceg Novi, učenici učenici odseka udaraljki i bubnjeva Muzičke škole, zatim grupe “Egzodusi”, sa kojima je Dragoljub svirao na početku karijere, kao i  sastav “Lou voltaž“ i mališani iz vrtića „Naša radost“- Sve su podržali hercegnovski Sekretarijat za kulturu, Turistička organizacija, Herceg fest.

Ljudi poput Dragoljuba večno žive u našem sećanju, bila je jedna od poruka Natalije Samardžić, majke inicijatorke ovog programa, Viktorije kojoj je Dragoljub bio bezrezervna i iskrena podrška tokom studiranja i obavljanja prvih novinarskih zadataka.

-Dragoljub je bio oličenje svestranosti i skromnosti, unikat u svemu što je radio, a mi, njegovi Novljani i prijatelji smo tu da nastavimo gde je on stao, sa mnogo ljubavi i odgovornosti… sigurni da nas njegov nebeski ritam prati, kazala  Natalija Samardžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)