VODOSNABDEVANJE HERCEG NOVOG I DALJE PROBLEM: Restrikcije odgođene za septembar

V.V.

15. 06. 2023. u 18:01

UMESTO sredinom leta, pregled dovodnog tunela između hidroelektrana Trebišnjica i Dubrovnik i obustavljanje dotoka vode za Herceg Novi sa Plata, odgođeno je za septembar. U hercegnovskom “Vodovodu” pokušavaju da dogovore da restrikcije traju kraće od jedne sedmice.

ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ХЕРЦЕГ НОВОГ И ДАЉЕ ПРОБЛЕМ: Рестрикције одгођене за септембар

Foto:V.V.

- Za sada postoji informacija da će biti septembar, kako smo i tražili, ali dod  3. do 10. septembra, tako da smo još uvek u pregovorima. Prvobitno je bilo planirano da to bude  sredinom leta, tako da smo uspeli da prebacimo za septembar, ali termin je i dalje nepromenjen, informisao je direktor „Vodovoda“ Boro Lučić.

Na novom sastanku,prema njegovim rečima, pokušaće još jednom da obezbede skraćenje trajanja restrikcija.

- Koliko smo upoznati, ovoga puta ne bi trebalo da se sanira kompletan tunel, već samo da se uradi inspekcija, a za to bi po našim pređašnjim informacijama bila dovoljnaa dva – tri dana pa ćemo videti da li će nam izaći u susret, objašnjava Lučić.

Na vodu iz Regionalnog vodovoda Herceg Novi ne može da računa jer je nema dovoljno ni za Tivat, Kotor i ostatak primorja. Rezerve pokušavaju da obezbede  smanjenjem gubitaka na mreži.

- Time ćemo nadam se omogućiti da ovu sezonu prođemo  bez nekih većih problema sa vodom. Mi smo uštedeli dosta i napravili rezervu potrošnje, ali generallno, od osamdesetih godina se ovde nisu gradili novi rezervoari, cevovod je dosta star, tako da je ta bitka sa gubicima konstantna. Mi smo kandidovali ovaj projekat u kapitalni budžet Vlade Crne Gore za sledeću godinu, tako da se nadamo, ukoliko gradnja bude počela u februaru ili martu sledeće godine, da ćemo moći da napravimo velike promene u sistemu, kazao je Lučić.

Prema njegovim rečima opština Herceg Novi je, na zahtev “Vodovoda”, raspisala tendere za izgradnju cevovoda Mojdež-Podi pa će umesto pumpama voda stizati pouzdanice, prirodnim padom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)