"Pa mi nećemo imat đe ležat": Knežević u svom stilu prokomentarisao Spajićevo predizborno obećanje o produžetku života građanima CG

Novosti online

23. 05. 2023. u 09:52

NOSILAC liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević najavio je sinoć da će ta koalicija vratiti nivo radničkih prava iz vremena bivše Jugoslavije, 13 odsto veće plate i otvaranje dve fabrike uz pomoć Srbije na severu Crne Gore.

Pа ми нећемо имат ђе лежат: Кнежевић у свом стилу прокоментарисао Спајићево предизборно обећање о продужетку живота грађанима ЦГ

Milan Knežević, Foto Skupština CG

Knežević se u svom stilu osvrnuo na moguću koaliciju koju priželjkuju strane ambasade u vidu PES-a i DPS-a, kao i na obećanje Milojka Spajića da će produžiti život građanima Crne Gore.

„Ne želimo da lažemo ljude, ali vam obećavam ono realno da ćemo vratiti i topli obrok, prevoz, regres i zimnicu na osnovu one plate koje već sad primaju, što se posebno odnosi na one u privatnom sektoru, koji su do sada masovno izrabljivani i uništavani od strane privatnika“, kazao je Knežević na predizbornom skupu.

On je saopštio konkretno da će na taj način radnici dobiti 13 odsto veću platu.

„To možemo da realizujemo kroz obične izmene i dopune zakona, već na prvom skupštinskom zasedanju. Imamo ideje, imamo spremnosti i imamo kuraži da Crnu Goru vratimo na kolosek od 30. avgusta“, poručio je Knežević.

Dve fabrike na severu

On je najavio da će zajedno sa Srbijom otvoriti dve fabrike na severu Crne Gore, kako bi zaposlili građane i kako oni ne bi postajali radnička sirotinja po Podgorici i Budvi.

„I kako ne bi rasklapali suncobrane belosvjetskim ološima koji ih maltretiraju po kazinima i ekskluzivnim zatvorenim plažama… jer sever Crne Gore zaslužuje da bude motorni zamajac naše države“, istakao je Knežević.

O obećanju Evrope sad 

On je imao posebnu poruku za lidere Evrope sad.

„Mi se ne možemo trkati sa Milojkom Spajićem. Mi vam ne možemo obećati da ćete živeti 150 godina. Jer, kako kaže jedan moj komšija kad je čuo da ćemo živeti po 150 godina: Mi nećemo imati đe ležat“, kazao je u svom stilu Knežević.

Objasnio je da građanima ne može obećati nerealne stvari.

„Ja vam ne mogu garantovati život dug kao kornjačama sa Galapagosa, da će vam izrasti kosa, jer da to može izrasla bi meni, da ću vam skratiti uši, jer bih to uradio sebi, da ću korigovati trepavice, jer bih to uradio sebi“, kazao je Knežević.

On je dodao da građanima ne može obećati da će ih juriti Singapurke, Japanke i Francuskinje jer želi da bude pošten prema njima.

„U ovom trenutku neki zapadni faktori žele da naprave koaliciju DPS-PES i da ponište onu pobedu i glasove od 30. avgusta“, poručio je Knežević.

Zapadne ambasade

Odgovorio je na optužbe iz prvog kruga predsedničkih izbora da su DPS I DF dve strane jedne iste medalje.

„Pogledajte listu PES-a, sve vri od DPS-a, a ako pogledate listu DPS-a mnogo supe, a malo mesa. Zato bi neko od ambasada da pomeša te dve supe. Zato je naša obaveza da pošaljemo poruku Milojku Spajiću, Jakovu Milatoviću, Oliveri Injac, Andreju Miloviću da nisu se naši đedovi i prađedovi rame uz rame borili sa prađedovima Eskobara, Lajčaka, Bilčika, Picule“, izjavio je Knežević.

On je poručio PES-u da ne sluša nikoga u ambasadama, da sluša jedino glas naroda, a glas naroda je jasan da nema koalicije sa DPS-om, ni sa nasleđem Mila Đukanovića.

„Ne mogu u koaliciju sa onima koji su opljačkali ovu državu“, poručio je Knežević, uz napomenu da su jednako gradili Crnu Goru, kao oni koji su slavili 21. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)