MEDOJEVIĆ O PROPASTI CRNE GORE: Samo mafija slavi Prvi maj, jer jedino ona radi

Novosti online

01. 05. 2023. u 14:47

U CRNOJ Gori danas samo mafija slavi Prvi maj, jer jedino ona radi, dok samo 57 odsto radno sposobnih stanovnika ima neki posao, poručio je predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević i istakao da samo radikalne reforme vode ka ozdravljenju i spasu crnogorske države i naroda.

МЕДОЈЕВИЋ О ПРОПАСТИ ЦРНЕ ГОРЕ: Само мафија слави Први мај, јер једино она ради

Foto: TV Pink printskrin

Medojević kaže da je u Crnoj Gori najniža stopa zaposlenosti u Evropi, što praktično znači da skoro svaki drugi radno sposobni stanovnik Crne Gore je van tržišta rada.

- Radna neaktivnost je posebno visoka kod žena - napisao je Medojević na Fejsbuku.

Lider PzP-a navodi da je svakom, ko bilo šta zna o ekonomiji, jasno je da je najveći strukturni i razvojni problem Crne Gore mali broj radnih mesta i mali BDP, skoro bez novostvorene vrednosti.

- Ekonomski model koji ne obezbeđuje održivi rast i koji gura zemlju u trajno siromaštvo i bankrot. Ekonomija siromaštva i kriminala. Ekspanzija parazitskih veštački izmišljenih radnih mesta u birokratiji koja ne pružaju nikakve usluge ni privredi ni građanima, podstaknuta je populističkim političkim programima koji imaju za cilj samo sticanje jeftinih političkih poena i prigrabljivanje vlasti, koja se onda koristi za lično bogaćenje. Demagogija, jeftini populizam, neoliberalni bankarski fašizam, parazitska ekonomija finansirana zaduživanjem, ekonomija šverca droge i cigareta i pranja prljavih para ne može dovesti do održivog rasta i razvoja naše zemlje i izlaska iz siromaštva skoro polovine naše populacije. Naprotiv, ovako bolesni model nepogrešivo vodi ka dužničkoj krizi, bankrotu javnih finansija, socijalnom raslojavanju, nestabilnosti i krizama - napisao je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki