OTKRIVENI PREKO SKAJ APLIKACIJE: U Nemačkoj uhapšeni saradnici kavčana, "oprali" 40 milona evra

V.K.

19. 04. 2023. u 17:29

U NEMAČKOJ je uhapšeno više osoba zbog pranja novca za ozgloglašeni "kavački klan" crnogorske mafije.

ОТКРИВЕНИ ПРЕКО СКАЈ АПЛИКАЦИЈЕ: У Немачкој ухапшени сарадници кавчана, опрали 40 милона евра

Foto: Tviter printskrin/ Sotiri Dimpinoudis

Nemački "Bild" prenosi da su uhapšeni odgovarali na pitanja tužioca u Darmštatu, nedaleko od Frankfurta, a pominje se da bi mogli biti odgovorni za pranje oko 40 miliona evra! Kako piše ovaj list u onlajn izdanju, poslovi sa drogom su izuzetno unosni, ali šverc je samo pola bitke.

- Nezakonito prikupljen novac mora da se opere. Klan okupljen braće Bilala K. i Tunaja K. očigledno se specijalizovao za ove poslove - navodi "Bild".  

Kako se ističe, zajedno sa saradnikom Hakanom T. (54) iz Raunhajma, odgovaraju na pitanja tužioca u Darmštatu. Optuženi su za formiranje ili članstvo u kriminalnoj organizaciji, pranje novca i kršenje Zakona o nadzoru nad platnim uslugama jer su delovali kao banka.

- Njene mušterije su kriminalci iz celog sveta, uključujući i ozloglašeni 'kavački klan' crnogorske mafije. Oko 40 miliona evra preko Hesena otišlo je u Tursku, Rusiju, Paragvaj, Kolumbiju i druge zemlje. Kuriri su švercovali gotovinu preko aerodroma u Frankfurtu ili su je skrivali u automobilima, a transferi su išli sumnjivim kompanijama - piše u tekstu.

Više desetina saradnika je identifikovano putem otkrivenih kripto poruka preko Skaja, koji se prate odvojeno, naveo je list. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!