"PROTIV MILA BIH I DRAGINJU PODRŽAO" Šešelj o Đukanovićevom debaklu i poboljšanju odnosa Srbije i Crne Gore

Novosti online

03. 04. 2023. u 11:13

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je da verovatno nikada u životu ne bi podržao izabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da mu, u ovom slučaju, nije glavni cilj bio rušenje Mila Đukanovića.

ПРОТИВ МИЛА БИХ И ДРАГИЊУ ПОДРЖАО Шешељ о Ђукановићевом дебаклу и побољшању односа Србије и Црне Горе

Foto: D. Milovanović/EPA/ilustracija

Šešelj je rekao da bi u drugom krugu podržao čak i Draginju Vuksanović Stanković protiv Mila Đukanovića.

- Samo da ode Đukanović - kazao je lider radikala za jutarnji program Hepi TV.

Predsednik SRS je izjavio da razume radost u Crnoj Gori zbog radosnih vesti (pad Mila Đukanovića), ali upozorava da nema mesta euforiji. Šešelj je izjavio da bi srpske stranke, u okviru Demokratskog fronta, trebalo da se pripreme za parlamentarne izbore i da postignu što bolji rezultat.

Takođe, lider radikala je kazao da, kako bi došlo do poboljšanja odnosa Srbije i Crne Gore, Crna Gora mora da povuče odluku o proterivanju srpskog ambasadora, mora da povuče priznanje lažne države Kosovo. Predsednik SRS kazao je i da Crna Gora mora da ukine sankcije Rusiji.

Podsećamo, sinoć su objavljeni rezultati izbora u Crnoj Gori. Crna Gora je glasala za Jakova Milatovića. Tako je, kako kažu rezultati izbora, kandidat Pokreta "Evropa sad" i novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio oko 225 hiljada glasova. Sa druge strane, njegov protivkandidat, lider Demokratske partije socijalista (DPS) i do juče predsednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio je oko 155 hiljada glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!