SKANDALOZNA IZJAVA MILA ĐUKANOVIĆA: Na Balkanu je u toku pokušaj pravljenja srpskog sveta, kao produžetak ruskog u ruskom regionu

V.K.

30. 03. 2023. u 11:45

PREDSEDNIČKI kandidat DPS Milo Đukanović izjavio je da je na Zapadnom Balkanu replika onoga "što Rusija želi da uradi u svojoj regiji."

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: На Балкану је у току покушај прављења српског света, као продужетак руског у руском региону

Foto: V. K./Tanjug/DPS/Služba za odnose sa javnošću/Ilustracija

- Na Balkanu sada imamo pokušaj pravljenja srpskog sveta kao neku vrstu produžetka ruskog sveta u ruskom regionu, i kao što oni pokušavaju da vrate uticaj koji je Sovjetski Savez imao, to isto radi i Srbija. To su retrogradne politike, one ne žele da vladaju svojim zemljama, one žele da vladaju nacijama. To vidimo u regionu gde Srbija pokušava da vlada Crnom Gorom, pokušava da vlada Bosnom i Hercegovinom, Kosovom i Severnom Makedonijom. I rekao bih da, nažalost, ta politika još nije dobila adekvatan odgovor naših zapadnih partnera, istakao je Đukanović za "Glas Amerike"

On dodaje da je skeptičan da će ambiciozno postavljeni kratki rokovi za potpisivanje sporazuma Srbije i "Kosova" biti ispunjeni.

- Srbija ne prihvata da je Kosovo nezavisno, pokušava na sve načine da vrati stvari na početak i da pokaže i dokaže da Kosovo treba da bude u Srbiji. To je politika revizionizma i to je kao Putinova politika da se obnovi Sovjetski Savez. Nažalost, Srbija je izgubila Kosovo, kazao je Đukanović, dodajući da mu se čini da zapadni pregovarači žele da odobrovolje Srbiju kako bi bila konstruktivna u razgovorima sa "Kosovom", i da daju previše usluga Srbiji! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (34)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama