OŠTRE KAZNE ZA TURISTE U CRNOJ GORI: Novo pravilo - ako uradite ovo u Budvi, platićete 200 evra

Novosti online

28. 03. 2023. u 08:31

TURISTI i meštani koji se budu kretali u zoni budvanskog Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dela odeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra.

ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ново правило - ако урадите ово у Будви, платићете 200 евра

Foto: M. Sekulović/Profimedia/Ilustracija

To se navodi u nacrtu odluke o komunalnom redu, koja je prošla javnu raspravu, a zeleno svetlo da bi stupila na snagu čeka od lokalnog parlamenta.

Iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove saopštili su da je nacrtom odluke u članu 39 stav 1 tačka 8 definisano da je zabranjeno hodanje u kupaćem kostimu ili bez dela odeće u zoni Starog grada i gradskim ulicama, osim u kupališnoj zoni.

- Članom 79 stav 2 propisano je da će se za sve prekršaje iz člana 79 stav 1 kazniti i odgovorno lice u pravnom licu, odnosno privrednom društvu i fizičko lice u odnosu od 200 do 1000 evra - navodi se u saopštenju. 

Nadzor nad sprovođenjem ove odluke vršiće organ za komunalne poslove, odnosno drugi organ lokalne uprave, ukoliko su ovom odlukom u njegovoj nadležnosti utvrđeni pojedini poslovi.

Početkom ove godine u Splitu i Dubrovniku na snagu je stupila slična odluka. 

(Vijesti)

BONUS VIDEO: SUPERJAHTA OD 90 MILIONA EVRA - Pogledajte atrakcije Sajma nautike u Dubaiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (5)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura