POBEDA DEMOKRATIJE, PODRŠKA MILATOVIĆU: Premijer Dritan Abazović oglasio se povodom predsedničkih izbora u Crnoj Gori

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 03. 2023. u 00:52

OVIM putem želim da čestitam svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, sa posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobedu u drugom krugu.

ПОБЕДА ДЕМОКРАТИЈЕ, ПОДРШКА МИЛАТОВИЋУ: Премијер Дритан Абазовић огласио се поводом председничких избора у Црној Гори

foto: B.D.

Ovo je na svom Telegram kanalu napisao predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, čija je URA u prvom krugu predsedničkih izbora podržala kandidata Demokrata Aleksu Bečića.

- Sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsedničkih izbora predstavljaju veliku pobedu demokratije u Crnoj Gori - smatra Abazović.

On napominje da bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji (istina sa jednim incidentom), Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice.

-Građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsednika države. Kako sada samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora”… Nije teško bilo predvideti politički proces, ali građanima, naročito delu ostrašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena - poručio je predsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, "sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu."

- Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu! Mirno i dostojanstveno u nove pobede - napisao je premijer Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati