NOVI "POTRESI" U CRNOJ GORI - HAPŠENJA U TOKU Abazović: "Kada bi građani čuli novčani opseg ovih ljudi, mislili bi da je šala"

Novosti online

16. 03. 2023. u 13:54

U TOKU je opsežna akcija protiv organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, potvrdio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

НОВИ ПОТРЕСИ У ЦРНОЈ ГОРИ - ХАПШЕЊА У ТОКУ  Абазовић: Када би грађани чули новчани опсег ових људи, мислили би да је шала

Foto: Printscreen

„Značajan udarac ljudima koji su decenijama švercovali kokain i stvarali imperije u Crnoj Gori, a bili na izuzetno važnim mestima unutar Uprave policije. Mislim da je ovo jedna poražavajuća činjenica, ali je jedna istina sa kojom se država morala pre ili kasnije suočiti“, rekao je Abazović.

On je kazao da građani možda i nisu svesni sa čim se Vlada susrela unutar sistema, ko je predstavljao sistem u poslednjih 30 godina i kolika je novčana moć ljudi koji će biti procesuirani danas i narednih dana.

„Kada bi građani čuli te cifre i taj novčani opseg, mnogi verovatno ne bi ni poverovali da je to istina“, dodaje on.

Ističe da su karteli u Crnoj Gori od 2020. godine do danas desetkovani.

„Imperije koju stvorene su izuzetno čvrste tvrđave, zato molim sve da daju doprinos da se tvrđave sruše, a gradi društvo integriteta i pravde“, istakao je Abazović.

Prema njegovim rečima, akcija je izuzetno velika, te je naglasio da ne bi bila moguća bez međunarodnih partnera, kojima se zahvalio.

„Svi oni koji su spremni da odgovore zadatku na častan i dostojanstven način naići će na zahvalnost vlade i znaćemo to da cenimo. Njihove kolege koje su na račun njih ali i građana stvorili desetine miliona evra, uradili i druge zločine koji će biti predmet istraga, nadam se da će ih stići odgovarajuća kazna“, saopštio je Abazović.

Prema njegovim rečima, nastaviće se rad po sistemu „ni po babu ni po stričevima“.

„Bivši sistem je štitio mnoge u prethodnom periodu, a mi ćemo nastaviti da štitimo samo javni interes Crne Gore, pravdu i Ustav“, zaključio je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu