CILJ MU JE POBEDA U PRVOM KRUGU: Milo Đukanović se obratio nakon predaje kandidature

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 02. 2023. u 12:28

MOJA kandidatura za predsednika države izraz odgovornosti je prema Crnoj Gori, koja se nalazi u ozbiljnim problemima, kazao je predsednički kandidat DPS i lider te partije MiloĐukanović, na konferenciji za medije, nakon predaje kandidature, gde je u DIK izjavio da ima jedino državljanstvo Crno Gore.

ЦИЉ МУ ЈЕ ПОБЕДА У ПРВОМ КРУГУ: Мило Ђукановић се обратио након предаје кандидатуре

Foto: Jutjub/DPS

- Aktuelna vlast ne mari za stavove Evropske komisije i Venecijanske komisije. Crna Gora je potpuno paralisana na evropakom putu, i ovu agoniju treba što pre prekinuti. Za tri godine Crna Gora je prošla put od sidra stabilsti, koja je bila lider u pregovaračkom procesu, ona se danas opisuje kao rak-rana Evrope. Crna Gora je danas zemlja razorene funkcionalnosti, čije su glavne institucije u v. d. stanju ili je njihov rad paralisan. Crna Gora je država uplašenog biznisa, zanemarene vladavine prava. Aktuelna vlast ne mari za stavove Evropske komisije i Venecijanske komisije - kazao je Đukanović, ističući da Crnu Goru ove godine ''očekuje sveobuhvatan izborni ciklus''.

- Nekoliko meseci nakon predsedničkih imaćemo siguran sam parlamentarne izbore. To je prilika da se povrati stabilnost državne politike, funkcionalnost institucija. To je prilika da Crna Gora povrati međunarodni prestiž koji je uživala. To je moguće, bez obzira na jako krupne izazove koji su se izoštrili tokom posljednje dve-tri godine... Danas je ta vizija potvrdila svoju validnost uprkos svim poremećajima. Mislim da motivacija nije opala. Kao što smo imali motiv da obnovimo državu, danas imamo motiv da sačuvamo tekovine savremenog razvoja Crne Gore. Ovo je vreme za ozbiljne i odgovorne ljude u politici, koji veruju da će počev od predsedničkih izbora doniti odluke koje će državi doneti stabilnost - smatra lider DPS, koji je istakao da je Crna Gora uspešno izlazila i iz težih iskušenja.

- Uspeli smo da sačuvamo mir i sačuvamo zemlju od NATO bombardovanja, da nađemo strpljenja u pregovorima sa Srbijom i da odložimo, onoliko koliko je bilo neophodno, izjašnjavanje na referendumu... Da napravimo kompromis sa EU i organizujemo referendum po pravilima koja nisu izgledala najpravednije i nakon svega toga napravimo strateški zaokret ka zapadu i Crnu Goru uvedemo u NATO - kazao je Đukanović.

Đukanović je dodao da mu je cilj da pobedi u prvom krugu.

PREDSEDNIK-NAJJAČI ADUT STRANKE

- Verujem da ćemo stvoriti uslove da se normalizuje politički život, kazaoje on ističućida DPS da javnosti šalje poruku o bogatstvu kadrovskog potencijala...-Naše analize su pokazale da je ovo taj presudno važan trenutak da li će Crna Gora povratiti normalnost političkog života ili će se nastaviti balkanskom kolotečinom propadanja. Ako se produži mandat altuelnoj politici, onda bi mi 2027. ili 2028. morali čekati kao novu šansu. Ako je takva analiza tačna, onda nemamo pravo na kalkulaciju i moramo izaći sa svojom najjačom ponudom. Imamo u DPS-u kandidata koji bi bili reprezentativni predsednici države. Ali, neću vas iznenaditi ako kažem da je predsednik stranke najjači adut stranke, kazao je Đukanović ističući da nije kalkulisao, i da u prethodnih 30 godina nije pobegao "ni iz jednog duela, a bilo je težih od ovih koji me čekaju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!