VREDNO JE SKORO STOTINU HILJADA EVRA: Hercegnovskoj službi zaštite vozilo donirano kroz EU projekat „Otporna granica“

V.V.

17. 02. 2023. u 15:18

NOVO potpuno opremljeno vatrogasno vozilo za intervencije u gradskom i seoskom području dobila je hercegnovska Služba zaštite i spasavanja, a ključeve vozila vrednog skoro stotinu hiljada evra, simbolično je, predsedniku Opštine Stevanu Katiću, uručila zamenica šefa službe za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Liselot Isakson.

ВРЕДНО ЈЕ СКОРО СТОТИНУ ХИЉАДА ЕВРА: Херцегновској служби заштите возило донирано кроз ЕУ пројекат „Отпорна граница“

Foto: Služba za informisanje Opštine HN

Vozilo i spasilačka oprema nabavljeni su kroz projekat prekogranične saradnje "Otporna granica“ koji finansira EU sa ciljem unapređenja kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe službi civilne zaštite Opštine Herceg Novi i Županije Zapadnohercegovačke.

Predsednik Herceg Novog Stevan Katić ocenio je da će donacija značajno unaprediti sposobnosti, spremnost i vreme reagovanja operativnog tima Službe zaštite i spašavanja. To je dodatno značajno jer u poslednje vreme sve je više prirodnih katastrofa koje imaju štetne posledice za društvo u celini.

- Lokalna zajednica sama ne može da učini puno, ali kroz ovakve projekte, uspostavljanjem prekogranične saradnje i uz podršku Evropske unije, moguće je uspešno prebroditi izazove s kojima ćemo se susresti - rekao je gradonačelnik Katić.

Liselot Isakson uverena je da će ova donacija pomoći Herceg Novom da poveća spremnost kada je u pitanju zaštita građana. Ona je naglasila da "imati dobrog komšiju u hitnoj situaciji spasava mnoge živote, a dobre komšije znaju da moraju da rade zajedno, čak i pre nego što dođe do katastrofe“.

- Evropskoj uniji je jako drago što je finansirala ovu inicijativu službi civilne zaštite iz Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke, pomažući im da se okupe i unaprede svoje veštine i kapacitete za upravljanje prirodnim katastrofama - rekla je Isakson.

EU projekat "Unapređenje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“, je odobren u okviru IPA 2 programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora . Ukupna vrednost projekta je više od 586 hiljada evra, od čega je Evropska unija osigurala skoro 500 hiljada bespovratno, dok preostali iznos sufinansiraju projektni partneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)