USPELA PRVA E-PETICIJA GRAĐANA: Za spas Instituta Dr Simo Milošević više od osam hiljada potpisa

V.V.

08. 02. 2023. u 13:04

PETICIJA “Za spas Instituta Dr Simo Milošević“ prva je elektronska peticija za koju je prikupljeno dovoljno potpisa da pokrene dalju proceduru kroz koju se ostvaruje direktna komunikacija građana sa Skupštinom. Ovom peticijom inicirana je tematska sednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore.

УСПЕЛА ПРВА Е-ПЕТИЦИЈА ГРАЂАНА: За спас Института Др Симо Милошевић више од осам хиљада потписа

foto: V. V.

Poslanica u Skupštini Crne Gore i članica Odbora za zdravstvo rad i socijalno staranje dr Tamara Vujović objašnjava da će na sednici biti otvorena rasprava u kojoj treba da učestvuje do pet inicijatora peticije, zajedno sa poslanicima i svim članovima Odbora.

-Obično se na kraju tematskih sednica donose zaključci, ocene ili stavovi, koji se šalju nadležnim ministarstvima na dalje postupanje, a Odbor prati njihovu realizaciju, kaže Vujović i ističe kao posebnu važnost da se na ovaj način aktivno uključujemo u rešavanje pitanja Instituta Igalo.

Naredni potezi su da se generalnom sekretaru dostavi obaveštenje da je peticija uspela, prikupljeno je više od osam hiljada potpisa a neophodno je bilo šest.

- Sekretar upoznaje nadležne sa temom peticije, prosleđuje dopis matičnom Odboru, koji je zahvaljujući velikom broju potpisa podrške dužan da zakaže tematski sastanak ili sednicu Odbora sa datom temom, informiše Vujovićeva.

Ona podseća da putem elektronske peticije Skupštine Crne Gore, građani mogu učestvovati i u izmeni određenog zakona. Ova vrsta peticije ne ide preko Odbora već se šalje svim poslanicima pojedničano i ide na plenarno zasedanje Skupštine, a građani se detaljnije mogu informisati putem sajta epeticije.skupstina.me

Elektronsku peticiju za spas Instituta „Dr Simo Milošević“ pokrenuo je Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje 2. februara, na inicijativu predsednice Sindikata Instituta doktorke Marije Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAKON VUČIĆEVIH PITANJA MUK: Predsednik o lažnim patriotama (VIDEO)