MINISTAR PROSVETE CRNE GORE: Od 1. januara povećana plata prosvetarima

Марија Стевановић
Marija Stevanović

04. 02. 2023. u 14:04

OVA Vlada postiže ozbiljne rezultate za kratak period i pokazuje veliku socijalnu odgovornost prema svojim građanima, prosvetnim radnicima od 1. januara koeficijenti za obračun zarada uvećani su 20 odsto.

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Од 1. јануара повећана плата просветарима

Foto Vlada CG

Ovo je izjavio ministar prosvete u Vladi Crne Gore Miomir Vojinović, koji kaže i da će koeficijent zarada u prosvjeti od 1. januara 2024. godine biti veće za još deset odsto, a od 1. januara 2025. dodatnih deset odsto.

Vokinović ističe da su prezadovoljni prosvetni radnici, iako kažu da bi se ovo još bolje pokazalo, ako se zaustavi povećanje cena osnovnih životnih namirnica, koje su u prethodnom periodu uvećane.

- Time dobijamo ono što su prosvetni radnici tražili da 1. januara 2025. godine plata ne bude manja od hiljadu evra, kaže Vojinović.

Prema rečima Vojinovića, vaspitači, medicinske sestre koji rade u vrtićima sa grupama koji pohađa broj dece procentualno veći od 20 odsto u odnosu na broj propisanih, primili su zarade uvećanje za tri odsto.

-Stručni saradnici u obrazovnim ustanovama koju pohađa između hiljadu i 1,5 hiljada učenika primili su dodatnih tri odsto, a oni koji rade u ustanovama koje imaju više od 1.500  učenika, primili su dodatnih pet odsto.

Bojinović je istakao da će biti rešen i problem prevoza prosvetara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici