IZ BOLNICE MELJINE POSLALI HITAN POZIV ABAZOVIĆU: Dosadašnja rešenja put ka gašenju

V.V.

30. 01. 2023. u 22:15

IZRAZITO nezadovoljstvo radnika Bolnice Meljine zbog načina na koji je krenuo proces prevođenje ove ustanove u sistem javnog zdravstva i pridruživanja Bolnici Kotor, bilo je povod današnjem sastanku njihovih i predstavnika hercegnovske lokalne samouprave.

ИЗ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ ПОСЛАЛИ ХИТАН ПОЗИВ АБАЗОВИЋУ: Досадашња решења пут ка гашењу

Foto: V.V.

Rezultat je urgentan poziv premijeru Dritanu Abazoviću da organizuje sastanak kome bi prisustvovali svi akteri ovog procesa, koji bi trebalo da bude privremeno rešenje za spas ove ustanove.

Osim premijera Abazovića sastanku bi trebalo da prisustvuju i ministri Dragoslav Šćekić i Aleksandar Damjanović, direktor Fonda zdravstva  Vuk Kadić, direktor Opšte bolnice u Kotoru Davor Kumburović, predstavnici hercegnovske lokalne samouprave i Bolnice Meljine. Tako bi bile razjašnjene brojne nelogičnosti koje se pojavljuju u konkursu za radna mesta u Bolnici Meljine, a koji je raspisala Opšta bolnica u Kotoru. Zbog njih ovo prelazno rešenje za Bolnicu Meljine više liči na put ka njenom gašenju nego spasavanju.

Podsetićemo, konkursom nije obuhvaćeno 60 postojećih radnih mesta, odnosno predviđeno je manje zaposlenih nego što ih ima sada. Porodilište u Meljinama funkcionisalo bi samo u hitnim slučajevima. Ovo su samo  neki od  primera koji ukazuju da se pitanje Bolnice Meljine usmerava u pravcu njenog svođenja na stacionar ili čak gašenja, a ne spasavanja.

I na današnjem sastanku ponovljeno je da bez Bolnice ne može biti garantovana kvalitetna zdravstvena zaštita građanima i gostima Herceg Novog. Otud i odluka da lokalna uprava i radnici zajedno sa građanima, nastave vaninstitucionalnu borbu za spas ove ustanove, sve dok ne dobiju ozbiljne garancije  za opstanak Bolnice u Meljinama, njen prelazak u sistem javnog zdravstva ali i preuzimanje svih zaposlenih koji  godinama, uprkos brojnim posledicama loše privatizacije održavaju proces rada i bore se za Bolnicu.

I iz Sindikata zdravstva apelovali su  na Ministarstvo zdravlja i Vladu da pravovremeno i na najbolji način reši status zaposlenih u Bolnici Meljine kako bi nakon dugo godina oni konačno prestali da strahuju za svoju i egzistenciju svojih porodica, a građani Herceg Novog za svoju bolnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„NE ČUJEM TE OD MIG-OVA“: Milan Knežević brutalno odgovorio poslaniku DPS, na njegovo tužakanje Briselu (FOTO)