MITROPOLIT JOANIKIJE: Cilj da sa Kosova proteraju ceo srpski narod

V.K.

29. 01. 2023. u 23:33

MITROPOLIT crnogorsko – primorski Joanikije kazao je danas, tokom službe u Cetinjskom manastiru, da nije “samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom” već da se “progna ce srpski narod sa Kosova”.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ:  Циљ да са Косова протерају цео српски народ

Mitropolit Joanikije u Matici srpskoj, Foto B. Lučić

- A na Kosovu i Metohiji dokle se govori o miru i demokratiji i o tome da Srbija treba da pokloni veliki i veoma značajni deo svoje teritorije i da se tako, pod pritiskom, po diktatu formira nova država, za to vreme se puca na decu, i to na verske praznike. I eto, takva je pravda ovoga sveta. Ne poštuju se najveće odluke Ujedinjenih nacija. I bombardovanje je bilo bez odobrenja Saveta bezbednosti. Ali, naše je da se Bogu molimo i za Kosovo i Metohiju, za naš razapeti narod tamo, za našega Vladiku Teodosija i sveštenstvo i monaštvo- poručio je mitropolit Joanikije, dodajući da nije samo cilj osnivanje države "Kosovo" pod pritiskom, što ne bi  donelo nikakvog mira. - I znaju oni to dobro. Cilj je da se progna ceo srpski narod sa Kosova i Metohije.

On se osvrnuo i na dešavanja u Ukrajini, gde Ukrajinska crkva trpi nedaće sa svojim narodom.

- Prvo su podele počele u samoj Ukrajini. Međutim, ima ko o tome da priča i govori. Ali prošlo je nekako nezapaženo da su još i ranije Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi otimani hramovi od strane raskolnika - podsetio je Joanikije.

On je dodao da su sada raskolnici zajedno sa vlastima Ukrajine došli do kijevskoo-pečerske lavre, jedne od najvećih pravoslavnih svetinja na planeti.

-Uzeli su dva velika hrama. Prvo ih je oduzela država, pa ih onda predala raskolnicima. A to nam zvuči poznato. Tako je ovde trebalo to da bude, tako su i ovde zamišljali, pa im nije uspelo, hvala Bogu- rekao je mitropolit.

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna