MILO ĐUKANOVIĆ JE OSTAO DUŽAN: Od Srpske Sparte pravio je novu NDH, sad je vreme za konačnu pobedu nad njim

Novosti online

29. 01. 2023. u 22:51

ISTORIČAR Aleksandar Raković je u današnjem gostovanju na TV Hepi govorio o raspletu krize u Crnoj Gori i predsedničkim izborima.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ОСТАО ДУЖАН: Од Српске Спарте правио је нову НДХ, сад је време за коначну победу над њим

Foto V. K.

Raković je rekao kako ne bi voleo da se Milo Đukanović nagodi sa Zapadom i tako dobije garancije za povlačenje.

- Srbima je potrebna konačna pobeda nad Đukanovićem, koja se može očekivati na sledećim predsedničkim izborima - kazao je Raković.

On je posebno naglasio da je Đukanović veoma dužan srpskom narodu.

- Đukanović je pokrenuo rasrbljavanje Crne Gore, napao Srpsku pravoslavnu crkvu, uništio zajedničku državu Srbije i Crne Gore, priznao tzv. Kosovo i protiv volje građana uvukao Crnu Goru u NATO - podsetio je Raković.

S tim u vezi, Raković je podvukao da je Milo Đukanović pokušao da izbriše sećanja građanima Crne Gore da su Srbi.

- Od nekadašnje Srpske Sparte imao je nameru da napravi novu NDH i stvori crnogorski domovinski identitet. Stoga, u političkom smislu, moramo da naplatimo dug od Đukanovića, i to prema starozavetnoj pravdi, jer su iscrpljene mogućnosti da se spor s njim reši na osnovu novozavetne pravde - rekao je istoričar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)