DANICA CRNOGORČEVIĆ NA METI DUKLJANA: Oglasio se i Duško Marković

V.K.

11. 01. 2023. u 14:45

POSLANICA Demokratskog fronta Jelena Božović reagovala je na sramne i skandalozne napade dukljanskih medija u Crnoj Gori na Danicu Crnogorčević, zbog izvođenja pesme „Oj junaštva svijetla zoro“, na platou Hrama Hristovog Vaskrsenja na Badnje veče u Podgorici.

ДАНИЦА ЦРНОГОРЧЕВИЋ НА МЕТИ ДУКЉАНА: Огласио се и Душко Марковић

Foto: V. Kadić

– Skandalozni naslovi "Pobjede" i "Analitike". Najavljuju čak i tužbe protiv Danice Crnogorčević zbog, kako navode , interpretacije himne. Oglasio se čak i poslanik Duško Marković, za svog mandata posebno poznat po najavi proterivanja Srba iz Crne Gore. Montenegrini, plagijatori, Danica Crnogorčević peva autentičnu verziju narodne pesme još iz 1863. koja glasi:

,,Oj junaštva svjetla zoro,

Majko naša Crna Goro!

Na tvojim se vrletima

Razbi sila dušmanina.

Jedina si za slobodu

Ti ostala srpskom rodu.

Daće Bog i sveta Mati

Da se jednom sve povrati. – kazala je Božović.

Božović dodaje da je "himna Crne Gore nastala iz izmenjenih stihova te narodne pesme. Naravno, uklonjen je stih gde se pominje srpski rod, ali su dodate dve nove sporne strofe koje je napisao fašistički kolaboracionista Sekula Drljević".

– Danica je na prepunom platou ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici proslavila Božić sa desetinama hiljada vernika Srpske pravoslavne crkve. Najradosniji hrišćanski praznik je u miru, ljubavi i slozi na isti način dočekan u svim manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve. Crna Gora se vraća svojim korenima – poručila je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)