MEĐU POVREĐENIMA I ROĐENI BRAT: Pritvor do 30 dana osumnjičenom za tešku saobraćajnu nesreću kod Berana

Марија Стевановић
Marija Stevanović

09. 01. 2023. u 18:24

ZBOG sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom, kao i zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na svedoke u krivičnom postupku, A. C. iz Berana određen je pritvor do 30 dana.

МЕЂУ ПОВРЕЂЕНИМА И РОЂЕНИ БРАТ: Притвор до 30 дана осумњиченом за тешку саобраћајну несрећу код Берана

Skrin

A. C. je osumnjičen da je 5. januara oko 18.25 sati, na magistralnom putu Rožaje – Berane, u tunelu Lokve, "golfom 5" prešao na levu kolovoznu traku i čeono se sudario sa "audijem A3" kojim je, iz pravca Berana, upravljao S. K. (29). Muškarac za volanom "audija" je od zadobijenih povreda preminuo na mestu, saopšteno je iz Osnovnog suda Berane.

Rođeni brat pritvorenog, takođe sa inicijalima A. C., bio je suvozač u "golfu" i zadobio je teške telesne povrede. Posle ukazane pomoći u Opštoj bolnici u Beranama, prebačen je u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, gde se nalazi na lečenju.

Par sati nakon ove nesreće i video-snimaka objavljenih na društvenim mrežama, izneta je gomila optužni na račun ekipe Hitne pomoći iz Berana, jer je na snimcima predstavljeno kako nisu hteli da pomognu i prevezu u sudaru teško povređenog mladića, koji je u tom momentu već bio mrtav. Smrt je konstatovano i EKG snimkom...Međutim, pod pritiskom za sada nepoznatih osoba, telo je uneseno u policijski automobil. Zbog svega toga je Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenulo postupak ispitivanja da li tu ima elemenata krivičnog dela, za gonjenje po službenoj dužnosti.

Iz Ministarstva zdravlja odmah nakon događaja stiglo je saopštenje kojim se osuđuje širenje uznemirujućih snimaka i poziv da se poštuje obrazloženje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. U njemu je rečeno da je kod jedne osobe na mestu nesreće konstatovana smrt, i da se, poštujući zakon, stradali mora ostaviti na mestu nesreće zbog uviđaja.

BONUS VIDEO - HITNA ODBILA DA VOZI POVREĐENOG? Skandal u senci saobraćajne nesreće u Crnoj Gori, kod tunela Lokve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a