A ĐE JE MILO? Oglasili se lideri DF-a nakon napuštanja sastanka

V.K.

09. 11. 2022. u 13:29

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević napustili su sastanak kod predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović jer je izostao dolazak, po njima, glavnog generatora političke i društvene krize Mila Đukanovića.

А ЂЕ ЈЕ МИЛО? Огласили се лидери ДФ-а након напуштања састанка

Foto: V. Kadić

Na konferenciji za novinare, koja je potom usledila, Nebojša Medojević kazao je da je predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović "odbio dijalog i poslao jasnu poruku - da nije zainteresovan za rešavanje političke krize".

- Predsednici parlamenta sam ranije uputio dopis za politički dijalog zbog političke krize, kako bi se izašlo iz blokade koja nanosi štetu državi. Insistirao sam da se okupe lideri stranaka, jer je to format u kojem treba da se preuzme odgovornost za budućnost zemlje. DF se ozbiljno pripremio, ja sam imao jedan predlog, ali danas je Đukanović, lider najjače opozicione partije, odbio dijalog i poslao jasnu poruku - da nije zainteresovan za rešavanje političke krize. Pošto nije došao ni on ni Raško Konjević, ocenili smo da ne postoje uslovi da se ova priča nastavi, rekao je Medojević, dodajući  da u DF-u mogu da konstatuju da je opozicija odbila politički dijalog i da ima neke druge planove i procene.

- Nije nam drago zbog toga. Što se nas tiče, više nećemo pozivati opoziciju na dijalog, jer očigledno nemamo partnera za mirno i demokratsko rešavanje krize. DF ima svoje planove i ideje, ali partnere nemamo za rešavanje najtežih problema. Odgovornost za krah dijaloga biće locirana na Đukanoviću, rekao je Medojević.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević naveo je da je javnost imala priliku da se uveri da je DPS s partnerima "skliznula u ekstremizam i radikalizam".

- Ovo danas je samo nastavak sinoćnjeg protesta s kog se pretilo srpskom narodu isterivanjem, gde su se čule ksenofobne poruke. Ovo je i poruka našim evropskim partnerima koji su nas pozivali na razgovor. Đukanović je demonstrirao da ne želi razgovor i konsenzus. Mi u DF-u smo završili s bilo kakvom inicijativom koja će biti široko upućena, jer je očigledno da je DPS odabrao vaninstitucionalno delovanje, kazao je Knežević.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a