ŠTO PRE IZABRATI SUDIJE USTAVNOG SUDA: Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sa ambasadorima Kvinte

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 10. 2022. u 19:44

TOKOM prijatnog i produktivnog sastanka sagovornici su se saglasili da je što pre potrebno odblokirati institucije sistema i izabrati članove Ustavnog suda kako bi se redovni politički procesi u Crnoj Gori nesmetano odvijali.

ШТО ПРЕ ИЗАБРАТИ СУДИЈЕ УСТАВНОГ СУДА: Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић са амбасадорима Квинте

Foto Vlada CG

Ovo je rezime radnog sastanka predsednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa ambasadorima zemalja Kvinte i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori.

- Premijer je sa ambasadorima Kvinte i EU razgovarao o načinu prevazilaženja krize, osvrnuvši se na nedavno završene lokalne izbore i buduća politička kretanja u državi. Govorilo se i o predstojećem Samitu Berlinskog precesa, očekivanjima i potrebi zbližavanja regiona Zapadnog Balkana, na kojem će Crnu Goru predstavljati predsednik Vlade. Crna Gora ostaje partner pouzdan i kredibilan partner okrenut stoprocentno evroatlantskim vrednostima na kojima počiva demokratija i savremeni svet - saopšteno je iz kabineta Dritana Abazovića.

Radnom sastanku prisustvovali su Džudi Rajznig Ranke, ambasadorka SAD, Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije, Johan Uhrès, zamenik ambasadora Francuske, Peter Felten, ambasador Nemačke i Andreina Marsela, ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Kristina Oana Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i Đorđe Radulović, savetnik predsednika Vlade za spoljnu politiku.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)