KRIVIČNE PROTIV KRIVOKAPIĆA I KENTERE: Mandić, Šijan i Stojiljković pokreću tužbu

V.K.

31. 10. 2022. u 15:09

VLADIMIR Mandić, Dane Šijan i Bratislav Stojiljković pokrenuće postupke pred nadležnim crnogorskim organima protiv ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića i bivšeg v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere zbog iznošenja malicioznih i netačnih tvrdnji i dezinformacija.

КРИВИЧНЕ ПРОТИВ КРИВОКАПИЋА И КЕНТЕРЕ: Мандић, Шијан и Стојиљковић покрећу тужбу

Foto: V. Kadić

Naime, njima je rešenjem MUP-a Crne Gore zabranjen ulazak i boravak u Crnoj Gori zbog optužbi da su nosioci „malignog ruskog uticaja. Mandić, Šijan i Stojiljković su u zajedničkom saopštenju demantovali Krivokapićeve i Kenterine navode kojima su etikatirani kao neprijatelji Crne Gore.

– Ovim dajemo saopštenje za javnost povodom neistinitih navoda iznetih od strane Ranka Krivokapića, ministra spoljnih poslova Crne Gore i Sava Kentere, doskorašnjeg v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost. Kao što je široj javnosti poznato, zabranjen nam je ulazak u Crnu Goru na osnovu rešenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprava policije – Sektor granične policije,  jer, kako je navedeno u samom rešenju, zabranu ulaska zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja. Protiv predmetnih rešenja smo blagovremeno izjavili žalbu imajući u vidu da u rešenjima nije obrazložen tačan razlog zabrane ulaska u Crnu Goru i ista su u potpunosti neosnovana - ističe se u saopštenju.

- Nakon što nam je zabranjen ulazak u Crnu Goru, nastavljaju oni, Ranko Krivokapić i Savo Kentera su izneli niz malicioznih i netačnih tvrdnji i dezinformacija, usled čega će protiv istih biti pokrenuti odgovarajući postupci pred državnim organima Crne Gore – navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Podsećaju da je Ranko Krivokapić je 28.oktobra na sednici Odbora za bezbednost i odbranu izneo tvrdnju da su oni finansirali političke procese u Crnoj Gori.

Foto: Jutjub

- Ovakvi navodi i iznete maliciozne tvrdnje predstavljaju novi oblik fašističkog etiketiranja od strane predstavnika vlasti Crne Gore. Ranko Krivokapić je ovakve neistine izneo ne ponudivši pritom nikakav dokaz za svoje navode, što govori u prilog nameri koja je posredi i cilju koja ovakva izjava ima, a to je isključivo etiketiranje nas kao neprijatelja Crne Gore. Dodatno, na istoj sednici Odbora za bezbednost i odbranu, Savo Kentera je naša imena svrstao među 28 lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog, kako je naveo „malignog ruskog uticaja“. Ovakvi navodi predstavljaju primer posebne vrste zloupotrebe pozicije, a kontekst istih je takav da nas direktno označava kao neprijatelja i pretnju za bezbednost Crne Gore, navode u saopštenju. -Usled dezinformacija plasiranih od strane Ranka Krivokapića i Save Kentera, koje nas povezuju sa nedozvoljenim radnjama i ruskim uticajem na dešavanja u Crnoj Gori, osim što nam je ograničena sloboda kretanja i zabranjen ulazak u Crnu Goru, označeni smo i kao pretnja za bezbednost Crne Gore.

Vladimir Mandić je u saopštenju naglasio da je predmet proganjanja u Crnoj Gori isključivo zato što je član Srpske napredne stranke.

–  Sa Rusijom nemam nikakve veze, osim što sam pre 25 godina tamo igrao rukomet i nikada posle toga nisam bio u Rusiji. Kako ni Ranko Krivokapić ni Savo Kentera nemaju niti mogu da pruže nijedan dokaz u prilog malicioznim tvrdnjama i iznetim dezinformacijama, protiv istih ćemo pokrenuti odgovarajuće postupke radi zaštite naše časti i ugleda – navedeno je u zajedničkom saopštenju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati