U MORINJU JOŠ NIJE UKLONJENA SPOMEN-PLOČA: Komunalna inspekcija Kotora pokušala i jutros, ali bezuspešno

V. N.

24. 10. 2022. u 09:49

KOMUNALNA inspekcija Kotora pokušala je jutros da ukloni sramnu spomen-ploču postavljenu nedavno u Morinju.

У МОРИЊУ ЈОШ НИЈЕ УКЛОЊЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА: Комунална инспекција Котора покушала и јутрос, али безуспешно

Vojska Crne Gore kraj obeležja, Foto TV Nikšić

Kako objekat i dalje čuvaju pripadnici vojske Crne Gore, nisu uspeli. O tome je, kaže predsednik MZ Morinj Špiro Vulović, sačinjen zapisnik, biće obavešteno Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, danas je trebalo da bude uklonjena sramna spomen-ploča, koju su u ovom mestu na objektima nekadašnjih vojnih magazina, u kojima je 1991-1992. bio Sabirni centar za ratne zarobljenike sa dubrovačkog ratišta, postavili 10. oktobra ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić i ministar odbrane Raško Konjević.

Postavljanje ploče sa tekstom koji na sraman način komentariše istorijske okolnosti iz tog vremena, izazvala je buru negodovanja. Uprava za inspekcijske poslove naložila je 17. oktobra Opštini Kotor da ploču ukloni u roku od tri dana, jer je u celom postupku prekršeno više zakonskih odredbi o načinu postavljanja ovakvih obeležja, a Opština Kotor, na čijoj teritoriji je to urađeno, nije za to dala neophodnu dozvolu.

U Morinju su nam potvrdili da očekuju uklanjanje ploče u ponedeljak, ali ne znaju u koje je vreme Komunalna inspekcija i komunalna policija planirala da to uradi. Očekuju i da oko svega bude dodatnog, kako kažu - „natezanja“ jer objekat čuvaju pripadnici Vojske Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja