PONOVO ZAPELO OKO RASPODELE MINISTARSKIH MESTA: Nastavljaju se pregovori parlamentarne većine, oglasili se Mikić i Milačić

V. K.

15. 09. 2022. u 12:39

PREGOVORI predstavnika parlamentarne većine o formiranju vlade nastavljeni su danas u Skupštini Crne Gore. Ponovo je zapelo oko raspodele ministarskih mesta.

ПОНОВО ЗАПЕЛО ОКО РАСПОДЕЛЕ МИНИСТАРСКИХ МЕСТА: Настављају се преговори парламентарне већине, огласили се Микић и Милачић

Foto: V. K.

- Smatrali smo da ako nemamo najvažnije funkcije, da imamo neku vrstu kontrolnog mehanizma u Vladi. Logično je da nakon dve godine pokrivamo sektor bezbednosti. Smatramo da u novoj vladi treba da participiraju predstavnici manjinskih partija. To je odbijeno. Nudili smo da Lekić ima neku vrstu zlatnog glasa i da od njegovog glasa zavisi ko će biti u Vladi. Neka DF i Demokrate kažu šta pripada koaliciji Crno na bijelo i mi ćemo se o tome izjasniti na partijskim organima - kazao je nakon sastanka Zoran Mikić iz Ure, poručujući da URA više neće insistirati na bilo čemu.

- URA je spremna da odustane od bezbednosnog sektora. Ali nismo spremni da odustanemo od borbe protiv organizovanog kriminala. Ukoliko ne možemo da napravimo dogovor, dajte da idemo na vanredne izbore - ističe Mikić.

- Ovo je klasična sabotaža dogovora - kazao je nešto kasnije lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Foto: V. K.

- Ako oni ne dođu u 13 i 30 na sastanak, onda je jasno da URA opstruira sve ovo. 

Predstavnici nekadašnje parlamentarne većine usaglasili su da bi mandatar za sastav nove vlade mogao biti predsednik Demosa Miodrag Lekić.

Predstavnici Demokratskog fronta, GP URA i Demokrata pokušaće u nastavku da postignu dogovor, nakon što u tome nisu uspeli sinoć, nakon, kako se moglo čuti, niza zahteva Dritana Abazovića.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović zakazao je za danas početak konsultacija o mandataru za sastav nove vlade i trebalo bi da razgovara sa Demokratskom partijom socijalista, Demokratskom Crnom Gorom i Demokratskim frontom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)