ĐUKANOVIĆ O PORESKIM RAJEVIMA: Dao sam 30 godina državnim funkcijama, ja ću odlučiti gde ću imati firme

V. K.

14. 09. 2022. u 23:18

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ulaganje u of-šor firme nije ni nemoralno ni nezakonito.

ЂУКАНОВИЋ О ПОРЕСКИМ РАЈЕВИМА: Дао сам 30 година државним функцијама, ја ћу одлучити где ћу имати фирме

Milo Đukanović, Foto predsjednik.me

Radio Slobodna Evropa večeras je, kao najavu intervjua objavila deo razgovora sa šefom crnogorske države Đukanovićem. Odgovarajući na pitanje o poslovanju u of-šor kompanijama i Panama papirima, on je rekao "ako želim da obavim neki posao van Crne Gore, zašto mislite da je nemoralno da taj posao obavim tamo gde su porezi niži". Đukanović je pitao i šta je nezakonito u tome šta se u Panama papirima pominje njegovo i i ime njegovog sina Blaža, kao i firme i poslovi na Britanskim Djevičanskim Ostrvima.

Na pitanje "koja vrsta biznisa koja ide od vaše porodice, naprimer, postoji u Panami", odgovorio je:

-Čuli ste za of-šor biznise? I čuli ste za of-šor kompanije? Koje se registruju u svim zemljama uključujući Veliku Britaniju? Da li mislite da je to nezakonito?"

Đukanović je potvrdo odgovorio na pitanje da li jedan predsednik države Crne Gore koji je poreski obveznik u toj državi treba da investira u državi koja je poreski raj.

Na pitanje savetuje li i građane Crne Gore da učine isto, odgovorio je:

-Nedavno sam to razgovarao sa jednim vašim kolegom i ja mislim da su moje obaveze dok sam predsednik države da radim u interesu te države i da bezuslovno poštujem njen ustavnopravni sistem. Onog trenutka kada završim svoju državnu funkciju, a dozvolićete da sam svojih 30 godina dao državnim funkcijama u Crnoj Gori i kada odlučim da se bavim biznisom, moj je izbor gde ću da se bavim biznisom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024