ZASTAVE NA POLA KOPLJA ZBOG MASAKRA NA CETINJU: Vlada donela odluku o trodnevnoj žalosti

M. S. – S. Đ.

12. 08. 2022. u 22:58

VLADA Crne Gore je na večerašnjoj telefonskoj sednici donela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost.

ЗАСТАВЕ НА ПОЛА КОПЉА ЗБОГ МАСАКРА НА ЦЕТИЊУ: Влада донела одлуку о тродневној жалости

Foto gov-me

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedelja i ponedeljak, odnosno 13, 14. i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova, saopštila je Vlada Crne Gore u petak veče povodom tragedije na Cetinju.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)