ABAZOVIĆ ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: Temeljni ugovor biće potpisan, svi odgovaramo za svoje poteze

M. S.

29. 07. 2022. u 23:41

PITANJA koja i dalje izazivaju neku nedoumicu treba sklanjati sa dnevnog reda na način da se svim verskim zajednicama u Crnoj Gori omogući potpuno adekvatan i isti tretman, kazao je oredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović za TVCG u Rožajama, komentarišući stav predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da "ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC kakav je sada pokrenuće inicijativu za smenu Vlade".

АБАЗОВИЋ ОДГОВОРИО ЂУКАНОВИЋУ: Темељни уговор биће потписан, сви одговарамо за своје потезе

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Razumem politički kontekst te izjave, nisam za varijante da se uslovljava Vlada, Vlada ima svoj programa rada, svi su bili upoznati kada su iskazali podršku Vladi šta će biti zadaci, ovaj zadatak moramo da završimo da bi mogli da se bavimo drugim stvarima. Čeka nas jako teška jesen, čekaju nas problemi koji nisu generisani u Crnoj Gori nego van i mi moramo da rešavamo životni standard građana.  Stoga ta pitanja koja i dalje izazivaju neku nedoumicu treba sklanjati sa dnevnog reda na način da se svim verskim zajednicama u Crnoj Gori omogući potpuno adekvatan i isti tretman. Tako da će se to definitivno desiti, u ovoj ili onoj formi, ali ukoliko neko posle toga povuče politički potez,

On je istakao kada je reč o izboru najvećih funkcionera sudske vlasti, odnosno članova Ustavnog suda ili Sudskog saveta, to i dalje ostaje kao opcija.

- Mi imamo sutra šansu da glasamo za Sudski savet, nemojte misliti da je sve na Vladi, mi se ne možemo baviti poslom poslanika. To je to. Svi zadaci koji se tiču Vlade, sve ono što jeste evropska agenda, Vlada je u sto dana ispunila, i to će obznaniti 4. avgusta, kada se i navršava sto dana rada Vlade. Ono što je moj apel jeste da se služimo algoritmom koji smo zajednički dogovorili, i da iskoristimo ovaj period, naredna dva dana kada završava prolećno zasedanje Skupštine, da se izglasa Sudski savet. Kada je reč o Ustavnom sudu, očekujem da izaberemo sva četiri člana, na vanrednom zasedanju koje može da bude održano, po mom sudu, početkom septembra. To bi bilo dovoljno da te pozitivne stvari uđu u izveštaj EU vezano za Crnu Goru, naglasio je Abazović.

BONUS VIDEO - NAJBOLJI U KLASI: Tri „Super pume“ stižu u Srbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

LJUDINA: Pogledajte kako je čovek sa štakama spasao povređeno mače u Beogradu (VIDEO)