ŠIRI SE POŽAR U HERCEG NOVOM: Gori na nepristupačnom terenu gde jedino helikopteri mogu da gase vatru

Novosti online

18. 07. 2022. u 12:03

POŽAR koji je juče izbio u mestu Kabao, iznad naselja Zelenika, u opštini Herceg Novi, od jutros se širi, potpomognut vetrom.

ШИРИ СЕ ПОЖАР У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Гори на неприступачном терену где једино хеликоптери могу да гасе ватру

Foto:V.V.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović rekao je za Portal RTCG da nisu ugrožene kuće, ali da sve zavisi od vetra. Kako je rekao, požar se brzo spušta prema pristupačnom terenu, a vatrogasci zauzimaju položaj za gašenje.

 - Poslali smo dva vozila i sedam pripadnika Službe zaštite i spasavanja na teren. Oni će pokušati da gase požar sa kontra strane. Prema zaleđu je najveći deo požara i dim prebacuje s druge strane prema moru - rekao je on.

Gori na nepristupačnom terenu, gde jedino helikopteri mogu da gase, a gusta vegetacija otežava posao.

 - Poslali smo zahtev za helikopter, ali postoji problem jer je on sada u Nikšiću gde gasi požar. Avion ne može da poleti jer na aerodromu duva vetar 25 čvorova. Dogovorili smo da na potezu stadiona Opačica u Zelenici formiramo bazen odakle će se uzimati voda - rekao je komandir.

Pretpostavlja se da je do požara došlo zbog udara groma.

(TVCG)

BONUS VIDEO:

BORBA PROTIV VATRENE STIHIJE: U Španiji besne šumski požari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!