UHAPŠEN POŠTAR U BUDVI: Osumnjičen da je stavio u džep skoro 5.000 evra, novac namenjen za penzije

B. Dabić

27. 05. 2022. u 08:50

NEKOLIKO dana nakon što 14 penzionera iz Budve nije dobilo penziju, uhapšen je poštar I. D. (39) koji je osumnjičen da je zloupotrebio položaj u privrednom poslovanju.

УХАПШЕН ПОШТАР У БУДВИ: Осумњичен да је ставио у џеп скоро 5.000 евра, новац намењен за пензије

Foto: Arhiva

Skoro 5.000 evra, novac namenjen za penzije, poštar iz Budve nije podelio penzionerima već ga je nesavesno prisvojio. Poštar će danas biti saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor.

Nakon što je budvanska policija saopštila da je uhapšen poštar, u četvrtak posle podne oglasili su se iz Pošte Crne Gore, navodeći da će svi penzioneri dobiti svoje penzije.

- Kao odgovorna i pouzdana kompanija nećemo dozvoliti da izolovani slučaj nesavesnog zaposlenog ugrozi nijednog korisnika usluga Pošte Crne Gore - poručili su iz Pošte.

Iz Uprave policije su saopštili da je I. D. (39) iz Budve osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način što je 19. i 20. maja, kao zaposleni Pošte Crne Gore, od službenice Pošte Crne Gore zadužio novac u iznosu od 15.330 evra, koji je bio namenjen za isplatu penzija, nakon čega je deo poverenog novca podelio penzionerima, a iznos od 4.930 evra nije, što je prikrio potpisivanjem čekova u ime oštećenih penzionera.

- Nakon toga je, kako se sumnja, te iste čekove razdužio u istoj poslovnici, ne prijavljujući da nije podelio iznos od 4.930 evra i time naneo imovinsku štetu za 14 penzionera, a sebi ili drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a